Siirry pääsisältöön

Täydellinen Flank steak grillissä - Grillimaisteri

Olenko jo muistanut kertoa että kävin Lahdessa, Grillimaisteri 2018 kisassa "tuhnaamassa" tänäkin vuonna. Viimeksi sain pronssisen mitalin osakilpailussa, mutta tänä vuonna oli jälleen sairaan kova taso.

Vielä kun omat aivot ja kilpailukello ei olleet kalibroituneet yhteen oli peli selvä osaltani jo vielä kilpailun jatkuessa. Se saakelin porsaan sisäfile. Olisin aivan minkä tahansa muun raaka-aineen ottanut, mutta tähän se kosahti. Muuten oli kaikki ok ja tapahtuma taas ihan loistava. Vielä kerran, ensivuonna.

Tuomareina oli upea Meri-Tuuli Väntsi (ent. Lindström) ja tubettaja niin Lahest, Jaakko Parkkali. Honkasen Anssi hoiti paikan päällä sen puhumisen.

Tässä Valvion Flank steakissa oli muuten koostumus ja maku täydellinen. Salaisuus oli kyllä siinä timjamivoissa.

Flank steak oli pakollisena raaka-aineena ensimmäisessä karsintaerässä. Sen kanssa onnistuu tai sitten epäonnistuu täysin. Flank steak ei saa olla kuiva eikä myöskään läpikypsä. Sen täytyy olla vähintäin medium sisältä. Lisäksi Flank steak vaatii onnistuakseen oikeansuuntaisen leikkauksen, mikäli pilkot sen lautaselle. (siis kannattaa pilkkoa)

Stalkkasin ja pääsin maistamaan Radio Cityn juontaja/toimittaja Juha Valvion valmistamaa naudan kuvetta. Jumankekka se oli loistava, täydellinen. Lisäksi Valvio veti annokseen sellaisia pieniä nyansseja että ellei hänen olisi kiireiltään tarvinnut lähtea pois mestoilta, niin luulen että Lahden Grillimaisterikilpailun voitto olisi ollut lähellä.

Nyt on oma ehdoton suosikkini finaalin voittajaksi Katheryn. Kurkkaa insta ja ota seurantaan.

Pakollinen #doubleselfie Meri-Tuulin kanssa.
Ja tietys myös Anssi Honkasen kanssa.

TÄYDELLINEN FLANK STEAK TIMJAMI-VOIKASTIKKEELLA

Flank Steak (naudan kuve)
Suolaa
Pippuria
Voita n. 100 g
Timjamia 1 pnt

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. 
Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria. 
Sulata voi kattilassa ja pilko todella runsaasti tuoretta timjamia sekaan. 
Kun grilli on kuuma nosta Flank steak ritilälle. 
Paista molemmin puolin pintaan väri. Voitele samalla timjami-voilla lihan pintaa. 
Paista noin max. 2 minuuttia/puoli. 
Kääri liha folioon ja kaada loppu kastike lihan päälle folion sisään. 
Anna vetäytyä noin 5 - 10 minuuttia. 
Huom. Jätä hieman ilmarakoa folion nurkkaan. Aivan pieni.
Leikkaa liha poikkisyin noin 2 sentin paksuisiksi siivuiksi. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…