Siirry pääsisältöön

Shottimukit Jukolan Juustosta


Aito Cheddar, hyvä punaviini ja hieman kohmea cheddar juustosta valmistettu juustotasting muki, cheddarjuustosta.
Jukolan Juuston aitoa cheddaria suomesta ja silikonimuotti. Helppo ja kaunis muki punaviinin, oluen, valkoviinin tai jopa ginin maistelemiseen.
Jos ruoan kanssa ei saa leikkiä niin mielestäni juuston kanssa saa.

Eikä tämä ole mitään leikkimistä, vaan ainostaan "bissen" tuomaa luovuutta.

Miksi tekisi asiat useampaan kertaan?

Laiskana miehenä voin kertoa että viikonlopun juustotasting tai vastaava punkku-, valkkari- tai bisse-ilta tai jopa sitä jäykkää maistelemalla, onnistuu kivasti pienellä askartelulla.

Sulata kunnollista juustoa silikoni shottimuottiin. Kaunista. Ja niin helppoa.

Kaadat vain jääkaappi tai pakastinkylmään juustolasiin drinkin.

Bite that, eli pure sitä ja maistele. Nyt ei kannata ahnehtia koska juustoinen shottimuki on rajallinen tilavuudeltaan. #hymiö

Katsokaa, rosmariinin oksia, karpaloita ja kohmea juustomuki. Aitoa cheddaria Jukolan Juustolta ja Kyrön Helsingin gin.

SHOTTIMUKIT JUKOLAN JUUSTOSTA

 • cheddarjuustoa n. 400 g
 • silikonimuotti mallia shottilasi
 1. Laita kattilaan lämpöä noin puoleenväliin. 
 2. Pilko cheddarjuustot kattilaan ja samalla sekoittaen sulata juustot. 
 3. Voitele öljyllä ohut kerros muotteihin. 
 4. Kaada sulanut juusto muottiin. 
 5. Tasoittele pinta ja laita jääkaappiin kovettumaan. 
 6. Kunnes juusto on kunnolla hyytynyt laita vielä pakastimeen noin 1 tunnin ajaksi.
 7. Irroita varovasti, pohjasta painaen shottimukit.
 8. Kokeile olutta.
 9. Maistele giniä.
 10. Testaa punkkua.
 11. Maistele Jukolan Juuston aitoa cheddaria.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…