Siirry pääsisältöön

Mehevä ja onnistunut Entrecote ja jumalainen whisky-kermakastike


Helppo ja täydellinen liha. Entrecotepihvi jo sellaisenaan, mutta whisky-kermakstikkeen kanssa jotakin täydellisyyden rajapinnassa "lilluva" resepti.
Naudan entrecote on todella jumalaista lihaa kaiken kaikkiaan. Siinä on ne ihanat rasvat keskellä lihaa. Entrecote on muuten naudan välikyljys.

Entrecote on varmaakin varmempi lihanosa, mikäli haluat saada ja onnistua mehevän pihvin kanssa.

Katso kuinka kaunis voi olla kunnollinen naudan entrecote. Voi, pippuri ja suola tekee elämästäsi kaunista. Ja kuuma pannu.
Entrecotepihvin pitää olla riittävän paksu. Ota ajoissa huoneenlämpöön lihat. Ripottele suolaa ja pippuria lihan pinnalle. Anna kylpeä suolan ja pippurin kanssa noin puoli tuntia.

Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää kohtalaisen runsaasti voita pannulle. Kypsennä pinta kauniin ruskeaksi ja käännä. Voitele samalla sulaneen voin kanssa.

Nosta entrecotepihvit folioon ja kääri tiukasti folio pihvien ympärille.

NAUDAN ENTRECOTEPIHVI JA WHISKY-KERMAKASTIKE

Valmista kastike:

 • lihalientä entrecotepihveistä
 • kermaa 1.5 dl
 • whiskyä 1 rkl
 • kotisinappia 1 rkl
 1. Nosta entrecotepihvit folioon.
 2. lisäää whisky lihaliemen joukkoon. 
 3. Kiehauta.
 4. Lisää kerma ja sinappi.
 5. Sekoita kunnolla ja anna hautua hieman kasaan. 
 6. Maistele ja lisää kermaa hieman tarvittaessa. 
 7. Nosta entrecotet lautaselle ja kaada varovasti kastiketta pinnalle.
 8. Tarjoile jasminriisin kanssa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…