torstai 16. maaliskuuta 2017

Kasaria, porsaankyljykset ja pottumuusi


Porsaankyljykset ja perunamuusi. Voi niitä aikoja.

80-luvulla oli kaikki aika yksinkertaista mutta ei huonoa. Mausteina käytettiin pääasiassa suolaa ja pippuria. Voi oli silloin vielä sallittujen raaka-aineiden joukossa.

Ei paljon "hömpötetty" mitään kookosöljyistä tai vastaavista. Ruoka syötiin lautaselta eikä paperikääreestä tai kulhoista. Ja muistaakseni se oli iso virhe, mikäli laitoit ruokaa sormilla suuhun.

Yksinkertainen on oikeasti kaunista. Porsaankyljykset kuuluvat ehdottomasti tähän kategoriaan. Kunnollinen paisto pannulla, voin kanssa. Suolaa ja pippuria päälle.

Muuten yksi vinkki näihin porsaankyljyksiin. Tee pienet viillot sinne ulkorunaan, missä kuuluisi olla pieni rasvakerros. Näin ei kyljys vetäydy "kippuraksi". Lopuksi kannattaa kietoa kyljykset folioon, kunnes perunamuusi ja salaatti on valmista.

Perunamuusin osaa jokainen valmistaa. Kuoritut perunat lohkotaan suolalla maustettuun veteen ja keitetään hieman ylikypsäksi. Kaadetaan vesi pois. Lisätään iso nokare voita, ripaus suolaa ja maitoa sen verran että perunamuusi notkistuu. Survotaan sillä puunuijalla tasaiseksi muusiksi. Puunuija - onko niitä enään?

Mielestäni tämä salaatti oli pieni vitsi. Ei kuitenkaan aivan huono, mutta silti. Kiinankaalia leikataan suikaleiksi ja sekaan kaadetaan pilkottuja ananaspaloja sekä hieman mehua. Ei perkule yhtään mitään muuta. Hieman väritönhän se oli....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...