lauantai 15. lokakuuta 2016

Ravintola Pastis, Helsinki - show&dinner

Ravintola Pastis goes jazz ja Anna Inginmaa tulkitsee upeasti pianisti Tuomas Turusen kanssa.


Kuulimme jokin aika sitten ravintola Pastiksessa järjestettävistä show & dinner -illoista, missä ruokaillaan ja nautitaan hyvästä musiikista. Iloksemme pääsimme osallistumaan syyskuun lopun jazz-iltaan.

Sisään mennessä paikan hengetär, sommelier ja niin ihana, Camilla Tuhkanen toivotti vieraat tervetulleiksi, minkä jälkeen ohjattiin pöytiin istumaan. Vieraat oli plaseerattu istumaan kahden pitkän pöydän ääreen, kuten kunnon illallisella kuuluukin. Ennen shown alkua kävi vielä keittiömestari Timo ”Lintsi” Linnanmäki pitämässä puheen toivottaen vieraat tervetulleiksi ja esitellen illan menun.

Ensin saimme nautiskella suussa sulavaa naudankieltä ja mustatorvisieniä loistavasti makuelämystä täydentävän valkoviinin kera. Sen jälkeen tuli ensimmäinen "setti" musiikkia. Musiikki-illan avasi pianisti Tuomas Turunen, minkä jälkeen hänen seuraansa liittyi upeaääninen Anna Inginmaa. Hän vaikuttaa tällä hetkellä mm. kriitikoiden ylistämässä Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanossa.

Tunnelma oli aivan uskomaton. Pieni intiimi tila, ulkona hämärtyvä syysilta ja muusikot esiintymässä aivan ruokailijoiden vieressä. Nopeasti pystyit kuvittelemaan olevasi jossain Montmartren pienellä jazzklubilla! Saimme kuulla jazz-klassikoita, mutta myös harvinaisempia kappaleita.

Musiikkia kuunnellessa aika kului kuin siivillä ja seuraavaksi oli pääruuan vuoro: todella herkullista sorsaa ja kauden juureksia. Jälleen täydellinen match tarjoillun punaviinin kanssa. Sitten vielä juusto ihanan kirsikkahillokkeen kanssa ennen seuraavaa settiä.

Illan edetessä tunnelma oli vielä entisestäänkin vapautunut. Kaikki nauttivat esityksestä ja saimmepa vielä encorenkin. Illan kruunasi jälkiruuaksi tarjoiltu crème brûlée.

Rytmitys oli todella hyvä, että pystyi rauhassa keskittymään musiikin kuunteluun ja toisaalta ruuasta nauttimiseen. Todella onnistunut konsepti alkuviikon tylsiin iltoihin. Ohjelma alkaa vieläpä sopivan aikaisin, niin on mahdollista raahautua "duuniinkin" seuraavana aamuna ihan virkeänä.

Suosittelelemme ehdottomasti!

Vinkki: seuraavat Anna Inginmaan ja Tuomas Turusen illat ovat  tiistaina 15.11. ja 22.11.

Yhteistyössä Habanerokitchen & Jalbe

En tiedä mitä tässä tapahtuu, mutta on Camilla ja Lintsi elossa edelleen. Menkää katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...