Siirry pääsisältöön

Ravintola Pastis, Helsinki - show&dinner

Ravintola Pastis goes jazz ja Anna Inginmaa tulkitsee upeasti pianisti Tuomas Turusen kanssa.


Kuulimme jokin aika sitten ravintola Pastiksessa järjestettävistä show & dinner -illoista, missä ruokaillaan ja nautitaan hyvästä musiikista. Iloksemme pääsimme osallistumaan syyskuun lopun jazz-iltaan.

Sisään mennessä paikan hengetär, sommelier ja niin ihana, Camilla Tuhkanen toivotti vieraat tervetulleiksi, minkä jälkeen ohjattiin pöytiin istumaan. Vieraat oli plaseerattu istumaan kahden pitkän pöydän ääreen, kuten kunnon illallisella kuuluukin. Ennen shown alkua kävi vielä keittiömestari Timo ”Lintsi” Linnanmäki pitämässä puheen toivottaen vieraat tervetulleiksi ja esitellen illan menun.

Ensin saimme nautiskella suussa sulavaa naudankieltä ja mustatorvisieniä loistavasti makuelämystä täydentävän valkoviinin kera. Sen jälkeen tuli ensimmäinen "setti" musiikkia. Musiikki-illan avasi pianisti Tuomas Turunen, minkä jälkeen hänen seuraansa liittyi upeaääninen Anna Inginmaa. Hän vaikuttaa tällä hetkellä mm. kriitikoiden ylistämässä Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanossa.

Tunnelma oli aivan uskomaton. Pieni intiimi tila, ulkona hämärtyvä syysilta ja muusikot esiintymässä aivan ruokailijoiden vieressä. Nopeasti pystyit kuvittelemaan olevasi jossain Montmartren pienellä jazzklubilla! Saimme kuulla jazz-klassikoita, mutta myös harvinaisempia kappaleita.

Musiikkia kuunnellessa aika kului kuin siivillä ja seuraavaksi oli pääruuan vuoro: todella herkullista sorsaa ja kauden juureksia. Jälleen täydellinen match tarjoillun punaviinin kanssa. Sitten vielä juusto ihanan kirsikkahillokkeen kanssa ennen seuraavaa settiä.

Illan edetessä tunnelma oli vielä entisestäänkin vapautunut. Kaikki nauttivat esityksestä ja saimmepa vielä encorenkin. Illan kruunasi jälkiruuaksi tarjoiltu crème brûlée.

Rytmitys oli todella hyvä, että pystyi rauhassa keskittymään musiikin kuunteluun ja toisaalta ruuasta nauttimiseen. Todella onnistunut konsepti alkuviikon tylsiin iltoihin. Ohjelma alkaa vieläpä sopivan aikaisin, niin on mahdollista raahautua "duuniinkin" seuraavana aamuna ihan virkeänä.

Suosittelelemme ehdottomasti!

Vinkki: seuraavat Anna Inginmaan ja Tuomas Turusen illat ovat  tiistaina 15.11. ja 22.11.

Yhteistyössä Habanerokitchen & Jalbe

En tiedä mitä tässä tapahtuu, mutta on Camilla ja Lintsi elossa edelleen. Menkää katsomaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…