Siirry pääsisältöön

Haudutettu riisipuuro

Riisipuurosta pitää löytyä kermaa, kulutusmaitoa, voita, sokeria ja kanelia
Riisipuuro mielletään usein joulupuuroksi. Onhan se sitäkin, mutta riisipuuro on täyttävää ja herkullista aitoa ruokaa myös muinakin vuodenaikoina.

Tämänkin puuron voi valmistaa niin monella eri tavalla kuin on kokkaajiakin.

Tiedättekö mitä?

Tätä kannattaa kokeilla. Eräät voivat ajatella että tästä riisipuurosta saadulla energiamäärällä jaksaa juosta Forssasta - Urjalaan ja takaisin. Hieman on siis mukana hyviä energialähteitä, mutta lopputulos ja maku on taattu.

Toisaalta mikäli joulupuurona syöt, niiin samalla kun kinkun otat aamulla pois uunista, aloita keittäminen. Heitä manteli joukkoon vasta loppuvaiheessa. Vaatii lisukkeeksi voisilmän, sokeria pinnalle ja tietenkin kanelia. "Sekametelisopasta" jotkut pitää.

Slow cooking rice porridge! Se oli minun englantia. Hitaasti keitettyä riisipuuroa.

 HAUDUTETTUA RIISIPUUROA JA KERMAA
 • puuroriisiä 2 dl
 • vettä 2 dl
 • suolaa 1 tl
 • kulutusmaitoa 7 dl
 • kuohukermaa 3 dl
 1. Kiehauta vesi ja lisää riisit kattilaan. 
 2. Sekoita varoen puuhaarukalla, että riisit ei mene rikki.
 3. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää maitoa vähitellen, jatkuvasti sekoittaen.
 4. Keitä samalla hämmentäen noin 10  minuuttia. 
 5. Lisää kerma ja suola, lämmitä vielä.
 6. Pienennä lämpöä keittolevyn lämpötila mahdollisimman pienelle.
 7. Haudua kattilassa noin 2 - 3 tuntia, välillä sekoittaen.
VINK!

Mikäli sinulla on styroksinen kylmälaukku. Laita kattila liedelle ja sammuta lämpö. Kylmälaukku nurinpäin päälle ja anna hautua siellä. Sekoita välillä.

Oih! Kuka muistaa aromipesän. Se on kova tässä.

Haudutuskattiloita on myös olemassa. Helpoittaa myös.

Tässä vaan on se juttu, että riisit pysyvät ehjänä ja kerma sekä maito imeytyvät kunnolla riiseihin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…