Siirry pääsisältöön

New York City - kuvia ja päivän safka 3

Aloitetaan syömisellä. New York on sellainen eri kansakuntien sulatusuuni että hoh, hoijaa! Täällä on kaikki kaikkien kanssa kaveri. Muutamalla askeleella hyppäät Chinatownista pikku Italiaan. Genre vaihtuu heti ruokalajien kanssa. Samoin maisema.

Olet Nykissä, sitten samaan rahaan Kiinassa, astut tien yli ja olet täysin Italiassa. Tämä sanoo jotakin miksi kannattaa matkustaa.

Kävimme eilen siis rajalla. Aivan Chinatownin ja Little Italian risteyksessä. Pieni, Margherita NYC. Leppoisa palvelu, edulliset hinnat ja maku todella kohdillaan. Se on vain se juttu pizzan kanssa, ei liikaa täytettä vaan enemmän lämpöä. Kunnollinen pohja ja pikkaisen savua sekaan.

Tämä ravintola on niin vaatimaton että ei tarvitse kotisivuja. Joten jos kiinnostaa niin hypätään Yelp sivustolle. ANTEEKSI!

Mutta osoite on oikeasti 197 Grand St, New York, NY 10013, b/t Mulberry St & Mott St , Little Italy
 
Menkää kirjastoon! Kuten kuvassa näkyy niin tutustuin historiaan, niin maailman historiaan mistä tämäkin New York on syntynyt. Kirjan kielenä oli englanti, mutta en antanut sen häiritä. Ihme paikka, missä Akaassa asuva tyyppi, sulautuu joukkoon, kun vain hymyilee ja on tietävinään asioista. On se iso, siellä on kuuma ja mikä parasta security pitää huolen että siellä on hiljaista. VINK! Älä käytä salamavaloa, siitä tulee sanktiota. Toinen VINK! Älä yritä varastaa yhtään mitään kirjaa tai päivän lehteä, ratsia on kaikille varma ulospäin mennesä ovella.

Tämä on puhutteleva paikka ja sillain must to see it. The New York Puplic Library!
 
PÄIVÄN SAFKA!

Ei saamari. Mitä saa ABC liikenneasemalta aamupalaksi sellaista ruokaa hintaan noin 7 e, millä enegiamäärällä jaksaa juosta Nairobiin ja takaisin. Täällä saa. The New York City nimisessä kaupungissa on huippu kuuluista Magnolia Bakery!

Tulee sellainen sokeripöhnä päälle, pieneen rahaan.

Ota Cappucino ja ilman lisättyä sokeria. Valitse kakku? What? Mikä niistä?

Valikoima on sellainen että lankeat isoimpaan? Niin kävi. Korvat joudut puhdistamaan kun sokeri tunkee ulos ja kerää kaikki roskat sekä siitepölyt. TÄH, What? Juuri näin.

Tutustumisen arvoinen paikka. Luulen, suomessakin olisi tilausta.

Kommentit

  1. Nykki on kyllä ihana ja siellä on tosi hyvää ruokaa. Mutta kuitenkin tykkäsin enemmän Miamista....

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…