sunnuntai 18. lokakuuta 2015

New York City - kuvia ja päivän safka 3

Aloitetaan syömisellä. New York on sellainen eri kansakuntien sulatusuuni että hoh, hoijaa! Täällä on kaikki kaikkien kanssa kaveri. Muutamalla askeleella hyppäät Chinatownista pikku Italiaan. Genre vaihtuu heti ruokalajien kanssa. Samoin maisema.

Olet Nykissä, sitten samaan rahaan Kiinassa, astut tien yli ja olet täysin Italiassa. Tämä sanoo jotakin miksi kannattaa matkustaa.

Kävimme eilen siis rajalla. Aivan Chinatownin ja Little Italian risteyksessä. Pieni, Margherita NYC. Leppoisa palvelu, edulliset hinnat ja maku todella kohdillaan. Se on vain se juttu pizzan kanssa, ei liikaa täytettä vaan enemmän lämpöä. Kunnollinen pohja ja pikkaisen savua sekaan.

Tämä ravintola on niin vaatimaton että ei tarvitse kotisivuja. Joten jos kiinnostaa niin hypätään Yelp sivustolle. ANTEEKSI!

Mutta osoite on oikeasti 197 Grand St, New York, NY 10013, b/t Mulberry St & Mott St , Little Italy
 
Menkää kirjastoon! Kuten kuvassa näkyy niin tutustuin historiaan, niin maailman historiaan mistä tämäkin New York on syntynyt. Kirjan kielenä oli englanti, mutta en antanut sen häiritä. Ihme paikka, missä Akaassa asuva tyyppi, sulautuu joukkoon, kun vain hymyilee ja on tietävinään asioista. On se iso, siellä on kuuma ja mikä parasta security pitää huolen että siellä on hiljaista. VINK! Älä käytä salamavaloa, siitä tulee sanktiota. Toinen VINK! Älä yritä varastaa yhtään mitään kirjaa tai päivän lehteä, ratsia on kaikille varma ulospäin mennesä ovella.

Tämä on puhutteleva paikka ja sillain must to see it. The New York Puplic Library!
 
PÄIVÄN SAFKA!

Ei saamari. Mitä saa ABC liikenneasemalta aamupalaksi sellaista ruokaa hintaan noin 7 e, millä enegiamäärällä jaksaa juosta Nairobiin ja takaisin. Täällä saa. The New York City nimisessä kaupungissa on huippu kuuluista Magnolia Bakery!

Tulee sellainen sokeripöhnä päälle, pieneen rahaan.

Ota Cappucino ja ilman lisättyä sokeria. Valitse kakku? What? Mikä niistä?

Valikoima on sellainen että lankeat isoimpaan? Niin kävi. Korvat joudut puhdistamaan kun sokeri tunkee ulos ja kerää kaikki roskat sekä siitepölyt. TÄH, What? Juuri näin.

Tutustumisen arvoinen paikka. Luulen, suomessakin olisi tilausta.

1 kommentti:

  1. Nykki on kyllä ihana ja siellä on tosi hyvää ruokaa. Mutta kuitenkin tykkäsin enemmän Miamista....

    VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...