Siirry pääsisältöön

New York City day 2 - kuvia ja päivän safka

Times Square. Kaikille tuttu mesta. Vuosi aina vaihtuu täällä Neon valojen läikkeessä televisiossa.
Ei lähde aivan järjestyksessä päivä 2 New Yorkissa. Tällä tarkoitan aikaeroa, jotkut puhuvat jetlag nimellä ja toiset kankkusesta. Mutta edellinen yö sitkosteltiin kotimaan aikaan, kello 4 asti yöllä. Täällä vasta kaupunki heräsi yöelämään. Valot syttyivät. Mutta hyvin toimi väsytystaktiikka jja kesti hyvin olla hereillä. Paha vaan oli maanitella nukkumaan paikallista aikaa takaisin kello 2.30 yöllä.

Kuten edellisessä postauksessa kerroin niin aamupalan takia ei tarvitse herätä. Mennään maassa maan tavalla ja Starbucks Coffee Comppany auttaa siinä hyvin. Hei, jatkuva jono ja saat uuden nimen itsellesi. Siellä on nyt jonossa pukumiehet ja ei pukumiehet. Ja jokainen löytää suolaista ja makeaa, sekä kunnollista kahvia. Mainittakoon että puolen litran tuoppi on lähellä. Hinta on niin halpa että itku tulee. Täydellinen aamupala.
9/11 Memorial park. Pysäyttävää!
Sitten vakavampiin asioihin. Katso ylläoleva kuva. Lumialla kuvattu, silti niin pysäyttävä. Jokainen muistaa sen päivän kun osakkeeni tipahti noin 80 prosenttia pienessä hetkessä ja koin konkurssin. Eli se on toinen asia, mutta yli 3000 nimeä kaiverrettuna muistomerkkiin kun eräät saivat päähänsä tehdä iskun kahteen New Yorkin maamerkkiin lentokoneella. 9/11 memorial. Veti meinaan hiljaiseksi.
Maserati Ghibli, veikkaisin. Ehkä voisin Akaan Siwaan ajaa ostamaan punaisella lapulla.
Pieni koppi toi Ferrari F430. Ei tuonne mahdu edes seitsemää koiraa. En siis osta.
Auto täältä kannattaa ehdottomasti ostaa. Maserati tai Ferrari. Valinnan vaikeus. Mutta siitä vaan valitsemaan Maserati of Manhattan.

Central Park. Keskellä New York Cityä. Paikka missä oli hieno chillailla. Upeat maisemat ja oikeasti paikalla missä ei luulisi. On katusoittajia, reippaita lenkkeilijöitä, isomahaisia turisteja isoine kameroineen. Ja jokaiselle jotakin. Täällä mielestäni oli kuitenkin aivan huippua, siistit maksuttomat vessat. ;) Oikeasti tämä kuuluu siihen sarjaan että mene, rauhoitu ja koe. Ellet jaksa kävellä, käytä riksaa tai hevoskyytiä.

SITTEN RUOKA
The Halal Guys. Gyro and Chicken. Täydellistä ja edullista street foodia in New York City

The Halal Guys on katuruokaa parhaimmillaan. Tässä kadun varrella sijaitsevassa kojussa oli enemmän jonoa kuin Madame Tussaud, New York vahakabinettiin. Kertoo suosiosta. Lähellä MoMA:a.Halal Guys on auki aamu viiteen asti ja nämä kaverit löydät West 53 RD Street ja 6 TH Avenue kulmasta.  

Hieno konsepti mikä hakkaisi suomessa festarisafkat mennen tullen. Ensin jonotat, seuraavaksi keräät isosta jääsammiosta juomat. Alkoholittomat. Jonota hetki. Maksat virvoitusjuomista 2 dollaria ja vesipullosta yhden. Kaverilla on nyrkillinen dollareita kädessä. Anna sille osasi eli kana- tai gyroleivästä 5 dollaria ja Combo with rise ateriasta 7 dollaria. Suomeksi noin 5 €. Nämä heput tekee nopeasti sellaisen safkan että et muuta päivän aikana tarvitse, kuin päivä unet. Iso suosittelu niin low budget tai elämäksiä hakeville matkaajille.

News Corporation. The 6 Avenue. Siellä on muitakin mutta täältä sinkoaa maailmalle uutiset sieltä missä tapahtuu.
Pakollinen selfie Part Simpsonin kanssa. Partti on hieman kivenä.
Osta Harley Davidson, 100 000 dollaria. NHL on teemana. Upea. Löytyy Reebok, New York City. 1185 Avenue of the Americas at 47th Street
Vielä double selvie with Sheriff! Hei hyvin meillä menee. Kuvattu Times Square.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…