sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Ravintola Presto - Iso pala Italiaa, Helsinki

Ravintola Presto. Niin lähellä Italiaa. Helsinki, Eteläesplanadi 14.
Kävin suuressa maailmassa, Helsingissä. Menin Espalle ja siellä oli Aira Samulin "joraamassa". Tästä ei voi seurata kuin hyvää. Eteläläisellä Esplanadilla, numero 14, on ravintola Presto.

Sinne. Näin tuttujakin ja tuntemattomia, mutta kappale Italiaa oli mielessä. Otettiin kuohuvaa ja sitten pöytään.

Ravintola Presto on noin vuoden ollut samalla paikalla. Nyt on Keittiömestari Koskisen Marko ja ravintolapäälikkö Outi Koistinen saanut hienon paketin kasaan.

Marko on niin Italiaan suuntautunut kokki, jolta myös on ilmestynyt taannoin Passione-kirjakin.

Aitoja italialaisia makuja on hänellä lähellä sydäntä. Markolla on muuten muitakin meriittejä suomalaisessa ravintolamaailmassa ja - kulttuurissa.

Ravintola Presto. Antipasti. Puhvelinmaitojuustoa, Coppa-kinkkua, barolo-salamia, marinoitua oliivia & artisokkaa
Paikka on niin lähellä Italialaista ravintolaa, kuin vain Suomessa pääsee. Ravintola Presto on periaatteessa kolmessa lohkossa joten saat isommankin porukan mahtumaan sisään. Mutta Preston alakerta antaa mahdollisuuden vaihtaa Primulan munkit, mozzarellaan ja viiniin, samalla hinnalla.

Siellä on tapas-tyylinen mozzarella tarjoilu. Hienoa aitoa mozzarellajuustoa ja siihen lisukkeet. Joten kannattaa miettiä.

Prestossa vietetää Italialaista satokauden päätösjuhlaa, Festa di ferragostoa. Annokset ovat jaettavia, todella suuria ja kaikki nauttii.

Ravintola Presto. Italialainen ravintola. Helsinki. Jaettava pasta. GUANCIALE ALL’AMATRICIANA
Guanciale-pekonia, tomaattikastiketta ja tuoretta Casarecce-pastaa.
Voi kiesus kun olin täpinöissäni. Alkuruoka ja iso Italian friikki Marko vastapäätä. Ilta sujui leppoisasti rupatellen ja välillä veti pienen ihmisen aivan hiljaiseksi. Juuri se ruoka. Hyvä syy olla välillä hiljaa, ruoka suussa ei saa puhua.

SPAGHETTI AL CROSTACEI
Tuoretta mustaa spaghettia, tomaattia ja tulisia äyriäisiä. Tässä on annos minkä takia kannattaa mennä Ravintola Prestoon. OMG!
Voi tsiisus kun kaikki osui hyvin kohdalleen. Maut, ravintolan sisustus ja varsinkin henkilökunta. En epäile että voi vaikuttaa palveluun se, kun ravintolan sielut istuvat samassa pöydässä. Tästäkin puhuttiin.

Kun ilta tummui, fiilis vain oli lähempänä aitoa Italialaista ravintolaa. Taustamusiikki oli siedettävällä tasolla ja se vain nosti tasoa, kun puheensorina lisääntyi ympärillä. Tykkään.

RISOTTO AI FUNGHI & PESTO DI PISTACCHI
Metsäsienirisottoa ja pistaasipestoa. Jos sienirisottoa varten haudutetaan sienilientä jopa 26 tuntia, niin ei voi tulla kuin hyvää.
Lyhdyt vain etuovelle ja kynttilät pöytään. Ja instagrammiin mahdollisimman pian.

Menen varmasti uudestaan, kerran, jos toisenkin. Aika napakka konsepti.

Kiitos seuralaisille. Markolle, Sillä Sipulin väelle, Outille, Andalusian aurinkoon.

3 kommenttia:

 1. Lämmin kiitos sinullekin seurasta. Oli kiva tavata vihdoinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ja hauska Team olette! Niin paljon juttua ja ideoita että haluan nähdä uudemmankin kerran!

   Poista
 2. sää vaan oot niin ihana <3 eihän sua voi kun rakastaa :-) (kato- laitoin ihan hymiönkin!)

  VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...