lauantai 12. syyskuuta 2015

Pizza - kylmäsavulohta ja wasabikastiketta

Lohta kylmäsavustettuna, wasabikastiketta ja Buffalomozzarellaa. Se on pizzaresepti melkein siinä.
Kylmäsavustettua lohta, kunnollinen pizzapohja, Buffala mozzarellaa ja ranskankermaan tehty wasabikastike.

Mitäpä muuta vielä tarvitaan? No, pientä napakkuutta jonka saat todella helpolla ketsupista ja tabascosta yhdistämällä helpoksi tomaattikastikkeeksi pizzaan. Vielä koristellaan rucolalla ja leipäjuustolla. Oih! Kylmäsavulohipizza.

Hei muuten, panosta myös ulkonäköön ja voitele pizzan reunat heti uunin jälkeen oliiviöljyllä. Olet todella kaunis ja maistuva.

Valmista pohja huolella. Tässä on erittäin hyvä pizzapohjan ohje. Vaivaa hyvä sitko pohjaan ja anna aikaa kohota. Kaulimella jauhojen kanssa erittäin ohueksi.

Wasabikastike on simppeli. Puolikas purkki ranskankermaa ja 2 tl wasabia. Sekoita kunnolla ja laita jääkaappiin ennen käyttöä.

Tomaattikastike syntyy ketsuppia ja tabascoa yhdistämällä. Yhteen pyöreään isoon pizzaan riittää n. 6 rkl ketsuppia ja siihen vajaa 1 tl tabascoa. Sekoita kunnolla sekaisin ja levitä lastan avulla ohuesti pizzan päälle.

Pilko sipuli ohuiksi renkaiksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Laita sinne ja tänne sipulit.

Seuraavaksi juustoa tasainen kerros pinnalle. Mozzarellaa raasteena on hyvä.

Buffalomozzarellaa kohtuullisina paloina sinne tänne juustojen päälle.

Paista 275 asteessa tai niin kuumassa kun uunistasi irtoaa, keskitasolla noin 10 minuuttia. Tässä on aina se juttu että uunien lämpötila on uniikki. Tarkkaile siis reunoja ja juuston sulamista, saa tulla hieman väriä. Kokeile pohjaa. Pitää olla hieman pehmeä, mutta ei raaka.

Mikäli käytössäsi on pizzakivi se auttaa pohjan paistamisessa hienosti. Ellei vielä ole niin löytyy esimerkiksi grillikaupasta edullisesti ja kotiin kannettuna.

VINK! Kokeile myös kuumaa peltiä. Anna uunipellin olla uunissa niin kauan kunnes haluttu lämpötila on saavutettu. Nopeasti leivinpaperi päälle ja pizzapohja pellille. Laita täytteet kuuman pellin päällä. Tapahtuu ihmeitä pohjaan, siis huomaat lopputuloksesta. ;)

Mikäli käytät leipäjuustoa, lisää se muutama minuutti ennen kuin otat pizzan pois uunista. Kestää hyvin lämpöä tuon ajan.

Anna pizzan olla hetki ja voitele reunat oliiviöljyllä.

Leikkaa kylmäsavulohta reiluja siivuja pizzan päälle.

Asettele rucolaa pinnalle.

Lisää wasabikastiketta pieniksi nokareiksi lohen rinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...