Siirry pääsisältöön

Tammisen Tomahawk - yläfemma


Lihatalo Tamminen teki mielestäni myös hienon palveluksen suomalaisille grillausfriikeille.

Rotukarjaa kansalaisille, edulliseen hintaan. Tomahawk on todella kuin intiaanikirves. Tsiisus, mikä innovaatio. Ja grilliä kun käyttää, niin se maistuvin liha on luun vieressä.

Tämä ei ole maksettu postaus, vaan kun tavara on hyvää niin sitä on pakko kehua. Olkaa hyvä, laitetaan intiaanikirves grilliin.

Tomahawk ja Grillikauppa.com verkkokaupasta hankittu BigGreenEgg kohtasivat toisensa. Onnistuu myös ihan puu-, kaasugrillissä. Jopa uunissa. Pannu on hieman hankala, koska se hieno varsi on lihassa kiinni.

Vinkkinä vielä että hernekeittoon soppaluuksi se varsi. Ja mikäli Hereford lihaa jää yhtään yli, se kannattaa käyttää myös.

Enkä kehu enempää, ihan vähän vain. Mallaspossun woksuikaleet sulaa kivasti joukkoon. Titta på hernekeitto

TOMAHAWK GRILLISSÄ

Ota Tomahawk käteen ja avaa pakkaus. Leikkaa auki ja tartu luuhun. Oikeasti tämä on todellinen intiaanikirves. Hienoa Herefordlihaa. Anna olla huoneenlämmössä noin 1 tunti.

Kuivaa talouspaperilla. Levitä sudilla lihaan öljyä ja mausta esimerksi Prima-mausteiden ranskalaisella merisuolalla, missä on mukana valkosipulia ja paprikaa.

Rouhaise vielä pippuria pintaan. Anna olla vielä huoneenlämmössä 0.5 - 1 tunti.

Mikäli haluat hipostella, savusta noin 15 minuuttia alkuun leppäsavun kanssa.

Laita grilli kuumaksi ja paista Tomahawk jotakuinkin 3-5 minuuttia puoli, suoralla lämmöllä.

Kääri paksuun folioon tiukasti ja siirrä sivutulelle. Pidin BGE:ssä lämpötilaa noin 150 astetta.

Sain folion sisällä, savun kautta ajettuna ja sivutulella täydellisen rakenteen lihaan.

Medium minus oli tavoite ja se tuli jotakuinkin 13 minuutin aikana tuossa lämmössä, esivalmisteluineen.

Täydellistä, aitoa rotukarjaa. Siinä vain on kuitenkin iso ero.

Tämä ei tarvitse liiemmin hampaita. Käytä kieltä ja paina kitalakeen, mielummin pieninä paloina.

Ugh! Lisää ja se kirveen varsi sinne hernekeittoon. Hyvä Tamminen OY!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…