Siirry pääsisältöön

Peruna, pekoni ja grilli, mättöruoka!

Tässä on se ruoka mikä maistuu jokaiselle. Pekonia, perunaa ja grilli. Parasta kesäruokaa.
Tässä yksi hieno juttu on saada kunnollista energiaa ja ravintoa niin läheltä kuin takapiha. Tarkoitan nyt perunaa. Ja grilliä.

Sitä nuorta, pientä ja melkein neitsyttä. Helppo on huuhdella pinnasta multa pois ja maku on aivan toista maata kuin helmikuussa, esimerkiksi.

Sitten pekoni. Sitä saa monella eri tuotemekillä ja tähän annokseen kannattaa käyttää se edullisin, minkä löydät. Et siis tuhlaa yhtään lomarahoille vastinetta, vaan päin vastoin.

PEKONIPERUNAT
 • perunoita mahd. tuoreena n. 500 g
 • pekonia #ihansama 140 g
 • kevätsipulia 1 nippu
 • voita 50 g
 • suolaa
 • valkosipulia Joo tai Ei, mutta jos joo 1 pilkottuna
 • persiljaa koristeeksi
 1. Pese ja keitä perunoita noin 5 minuuttia, runsaalla suolalla maustetussa vedessä. 
 2. Jäähdytä kylmällä vedellä heti.
 3. Pilko jäähtyneet perunat noin kahteen osaan.
 4. Pilko pekoni, sipuli ja tarvittaessa valkosipuli.
 5. Kuumenna grilli ja laita kuumuutta kestävä pannu kuumaksi. 
 6. Laita pekoni ensin, lisää voita ja lopuksi perunalohkot sekä voi ja suola.
 7. Nyt kääntele hetki niin että pekonin rasva irtoaa ja perunat saavat hieman väriä.
Rap, rap! Aivan loistavaa ruokaa grillistä. Oikeasti! Tai aamupala. #ihanjytä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…