Siirry pääsisältöön

Broileria ja sinihomejuustoa

Aurajuustolla täytettyä broilerinfilettä, tietysti grillattuna.
Broilerin fileiden ja pihvien kanssa on grillatessa usein se ongelma että kuivaksi menee. Älä anna sen mennä vaan paista hitaasti, mielellään epäsuoralla lämmöllä.broilerinliha tai kananliha kestää hyvin lämpöä ja se väri pintaan kannattaa ottaa vasta aivan paistamisen lopuksi.

Tässä kuitenkin hieno vinkki. Kääri rullalle. Saat fileet piukkaan pakettiin ja näin karkaava lihasneste pysyy lihassa paremmin. Vielä kun maustat sen fiinisti - suolaa, chiliä sekä valkosipulijauhetta esimerkiksi.

Ja "tättärää" paketin sisimpään Aurajuustoa. Kokeilin myös jo poistuneella Musta-Pekka pippurijuustolla, tuli erinomaista myös.

Paistoaika oli jopa 40 minuuttia ja lopputulos erittäin onnistunut. Seuraksi vaan rapaskaa salaattia.

Loistavaa grilliruokaa siis voi saada myös kanan- tai broilerinlihasta. Vetelen sanoja takaisinpäin ja haukkaan palan hattua.

AURAJUUSTOA JA BROILERIA GRILLATTUNA
 • broilerin rintafilettä tai sisäfilettä
 • aurajuustoa muruna 
 • chilijauhetta
 • suolaa
 • valkosipulijauhetta
 1. Nuiji vielä lihat ohuemmaksi. 
 2. Mausta pintaan chili, suola ja valkosipulijauhe. 
 3. Murustele reilusti Aurajuustoa. 
 4. Kääri todella piukalle rullalle ja sido langalla tai tikuilla. Pellavalanka kestää melko hyvin kuumuutta ja paketin kasassa. On myös helppo tarttua pihdeillä.
 5. Valmista hiillos kunnolla. Tai kaasulla grillatessa, pidä asteet alle 200 ja silti anna vielä muhia lihan viereisellä parilalla. Käännä muutama kerta.
 6. Lopuksi kuumenna tai kääntele kunnon hiilloksen päällä hieman väriä pintaan. 
 7. Nosta lautaselle, salaatin viereen.
 8. Irroita narut ja leikkaa maistuvia viipaleita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…