perjantai 3. heinäkuuta 2015

Broileria ja sinihomejuustoa

Aurajuustolla täytettyä broilerinfilettä, tietysti grillattuna.
Broilerin fileiden ja pihvien kanssa on grillatessa usein se ongelma että kuivaksi menee. Älä anna sen mennä vaan paista hitaasti, mielellään epäsuoralla lämmöllä.broilerinliha tai kananliha kestää hyvin lämpöä ja se väri pintaan kannattaa ottaa vasta aivan paistamisen lopuksi.

Tässä kuitenkin hieno vinkki. Kääri rullalle. Saat fileet piukkaan pakettiin ja näin karkaava lihasneste pysyy lihassa paremmin. Vielä kun maustat sen fiinisti - suolaa, chiliä sekä valkosipulijauhetta esimerkiksi.

Ja "tättärää" paketin sisimpään Aurajuustoa. Kokeilin myös jo poistuneella Musta-Pekka pippurijuustolla, tuli erinomaista myös.

Paistoaika oli jopa 40 minuuttia ja lopputulos erittäin onnistunut. Seuraksi vaan rapaskaa salaattia.

Loistavaa grilliruokaa siis voi saada myös kanan- tai broilerinlihasta. Vetelen sanoja takaisinpäin ja haukkaan palan hattua.

AURAJUUSTOA JA BROILERIA GRILLATTUNA
 • broilerin rintafilettä tai sisäfilettä
 • aurajuustoa muruna 
 • chilijauhetta
 • suolaa
 • valkosipulijauhetta
 1. Nuiji vielä lihat ohuemmaksi. 
 2. Mausta pintaan chili, suola ja valkosipulijauhe. 
 3. Murustele reilusti Aurajuustoa. 
 4. Kääri todella piukalle rullalle ja sido langalla tai tikuilla. Pellavalanka kestää melko hyvin kuumuutta ja paketin kasassa. On myös helppo tarttua pihdeillä.
 5. Valmista hiillos kunnolla. Tai kaasulla grillatessa, pidä asteet alle 200 ja silti anna vielä muhia lihan viereisellä parilalla. Käännä muutama kerta.
 6. Lopuksi kuumenna tai kääntele kunnon hiilloksen päällä hieman väriä pintaan. 
 7. Nosta lautaselle, salaatin viereen.
 8. Irroita narut ja leikkaa maistuvia viipaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...