Siirry pääsisältöön

Huippukokin kotiruokaa 2 - Tomi Björk

Huippukokin kotiruokaa 2 - Tomi Björk
Tomi Björk ei liiemmin esittelyjä kaipaa. Keittiömestari, ravintoloitsija, kirjailija, surffari, parsan ystävä, televisiosta tuttu Björk on ahkeroinut kotona keittiössä ja saanut aikaiseksi kaiken muun keskellä jatko-osan Huippukokin kotiruokaa kirjalle. Viime perjantaina oli hänen ja Matti Vikberin omistamassa, ravintola Brondassa Huippukokin kotiruokaa 2 kirjan julkkarit. Julkkarit olivat niin Tomi Björgin ja ravintola Brondan tyyliset. Vapaata rentoa meininkiä shampanjan ja pikkupalojen kanssa. Mikäli haluat nähdä kuvia tapahtumasta katso Lumolifestyle, Extempore, MyCosmo.

 HUIPPUKOKIN KOTIRUOKAA 2

Ensimmäisen Huippukokin kotiruokaa kirjan isoveli, mielestäni. Huippukokin kotiruokaa 2 on paksu ja kuvitus kohdillaan. Raaka-aineet ovat mielestäni saatavuudeltaan lähempänä ja näin ollen kaikkien on mahdollista perustaa omaan keittiöön hetkeksi pieni ravintolakeittiö. Kirjassa on valinnanvaraa.

Huippukokin kotiruokaa 2 on itse Tomi Björkin mielestä vielä onnistuneempi vedos kuin edellinen. En epäile lainkaan.

Reseptejä on 104 kappaletta. Upeat ruokakuvat on ottanut Ulla-Maija Lähteenmäki. Selkeä ohjeet ja reseptiikka ei ole kenellekkään ylitsepääsemätön este valmistaa hienoja annoksia kotona.

Mukana on jopa aivan perusruokaa, herkullisia jälkiruokia ja tietenkin Björgin diggaamalla itämaisella twistillä valmistettuja ruoka-ohjeita.

Hyödyllinen, hieman eri tyylinen keittokirja. Diggaan, uusia ideoita taas piperryksiin.


Live your dreams sanoo Tomi Björk ja kirjan kustantaja on Cozy Publishing.

Kommentit

  1. Kyllä niin harmitti, etten täältä periferiasta taas pääsyt sinne. Jos tuo kirja on vielä parempi kuin edellinen, niin miten hyvä se lainkaan onkaan. Tykkäsin siitä ekasta tosi paljon. Tosin siinä oli pieniä epätarkkuuksia aineiden ja ohjeiden välillä, mutta soveltamalla selvisi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hö! Kaukana, mikä se on? On mielestäni parempi. Enemmän markettien läheisiä ohjeita. Olisi ollut kiva nähdä, ihan livenä!

      Poista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…