torstai 9. huhtikuuta 2015

Frescabar - Ravintola Emon olohuone


Ravintola Emon viinibaarina tunnettu tila on muuttunut täydellisesti. Siellä on karibialaista fiilistä ja kallista rommia. Mutta kallis rommi on vain hyvä asia.

Brugal Papá Andrés rommia saat hintaan 50 € naukku ja pullollisen, mikäli takapuoli kestää, niin maksamalla 800 €, ilta ja nautinto on sinun tai seurueesi. Puhutaan luksusrommista. Pitäkää kiirettä. Tätä rommia on valmistettu ainoastaan 500 pulloa maailmassa.

Frescabar on siis karibialaishenkinen "olohuone" missä oikeasti viihtyy. Pieni, intiimi ja hyvää "bössistä" omaava ravintola. Anteeksi Jarno, muutama sana tuli sillä ihme kielellä.


Frescabar tuo Helsinkiin karibialaisen luksushuvilan tunnelman, jossa pääroolia näyttelevät
hedelmäiset cocktailit, espanjalaistyyliset herkutteluannokset sekä aistikas sisustus.

Frescabarin menu koostuu juoma- ja ruoka-annoksista, jotka ovat saaneet inspiraationsa karibialaisesta keittiöstä ja espanjalaisesta baariruokailukulttuurista. Cocktail-juomissa maistuvat tuotepuristetut kasvis- ja hedelmämehut, raikkaat yrtit sekä eksoottiset mausteet.


Iltaa vietetään herkutteluannosten äärellä, joista kukin voi koostaa itselleen ja seurueelleen mieluisen kokonaisuuden. ”Halusimme tuoda helsinkiläisten ulottuville uudenlaisen baarielämyksen, jossa yhdistyvät maailmanluokan kulinaristiset nautinnot sekä aistikas ympäristö.


Tuorepuristetut hedelmämehut ovat sommelier Toni Yksjärven uusin intohimo, ja baaritiski notkuu rakastetuimpia makuja bouillabaissesta ankankoipi-confit’iin”, kuvailevat Frescabar-hankkeesta vastaavat Mirja Pulkkinen Edrington Finland Oy:stä sekä Michelin-kokkina mainetta luonut Pekka Terävä.

Frescabarin sisustus on modernia ja skandinaavista muotokieltä mukaileva tulkinta karibialaisesta huvilasta. Karibian valkoisen hiekan, turkoosin meren, vehreän kasvillisuuden lempeät sävyt toistuvat tilassa Designers Guild -kuosien, bambusta tehtyjen Tine K -design-huonekalujen sekä sensuellien, luonnonmateriaaleista valmistettujen somisteiden kautta.

Frescabar on avoinna tiistaista torstaihin klo 16-23 ja perjantaista lauantaihin 16-02. Frescabar löytyy ravintola Emon yhteydestä osoitteesta Kasarmikatu 44.

 Valokuvat: Paloma Communications

2 kommenttia:

  1. Minäkin olisin ollut tuolla jos ei välimatka olisi niin pitkä.Kauhean kallista rommia ,huh! Venezuelassa asuessa rakastuin rommiin ja siellä se oli sikahalpaa,ja hyvää! Rommi (tumma) on edelleenkin lempparialkoholijuomani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael! Olet oikealla tiellä! Mutta olen seurannut, niin sinulla on siellä paljon kaikkea, mitä meillä ei ole! ;)

      Poista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...