Siirry pääsisältöön

Ravintola Salt, Tallinna


Tallinna on kaikille tuttu, mutta kaikki hienot edulliset ravintolat ja ravintolatarjonta ei ole. Tässä on jälleen yksi hyvä syy matkustaa pienelle lomalle Tallinnaan. Ravintolat, edullinen hintataso ja todella luovia paikkoja nauttia elämästä.

Liemessä ruokablogin, Jenni on koonnut loistavat "tipsit" Tallinnan "kaljaturisteille". Otin osaa, tässä yksi hyvä case. Ravintola Salt on paikka, mikä on saanut eri medioissa huomiota runsaasti, eikä suotta.

Ravintola Salt! Varaa pöytä etukäteen. Se paikka on täynnä all time!


Toiseksi, Ravintola Salt sijaitsee sellaisessa paikassa, että et vahingossa sinne eksy. Mutta ravintola ei ole syrjässä, ainoastaan keskellä just sitä nurkkaa Tallinnassa, mihin et osu. Ota taksi! Sano kuskille että Vase 14. Usko kuskiin ja itseesi. Löytyy se sieltä.

Magee mesta! Nurkassa, kadun päässä. Hieman joudut kellariin. Isot pojat ja pitkät Naiset. Elkää lyökö päätänne karmiin. Se sattuu.

Lämmin tunnelma ja iloinen puheensorina. Vielä avokeittiö missä muutama "heppu" tekee siellä taikoja, takahuoneessa heillä on apujoukkoja.

Ensivaikutelma on, olet erittäin tervetullut. Takki pois ja sinut ohjataan pöytään. Se on liitoa sen jälkeen.... Kaikki toimii. Avokeittiö, tarjoilu, viinilista, olutvalikoima, ruokalista, fiilis yleensä. Ei lisättävää, mutta uusinta otettava.


Varatkaa siis ehdottomasti pöytä, samalla kuin varaatte matkan.

Hei haloo! Ravintola Saltin periaatteisiin kuuluu, että menu vaihtuu viikoittain.

Jebu! Sieltä on muuten ihan sopiva kävelymatka, siirtyä seuraavaan kohteeseen.

Radisson Sas Sky Bar. Tsiisus, kasari is back ja maisemat.


Hintatasosta sen verran että kaksi nälkäistä söi ja joi pitkän kaavan mukaan, itsensä täyteen ja iloiseksi noin plus 80 Eurolla. Ei todellakaan paha.

Kommentit

  1. Meillä suuntana Tallinna tässä piakkoin - tosin lasten kanssa, joten Salt taitaa jäädä seuraavaan kertaan, vaikka kuulostaakin ihan mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne siellä vierasta lapsiakaan. Mutta tuo kannattaa kokea ja pitkällä kaavalla. Hieno konsepti.

      Poista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…