Siirry pääsisältöön

Paras palaute on eteenpäin kantava voima!

Mä tykkään palautteista. Vielä enemmän tykkään niistä, mitkä uskalletaan lähettää omalla nimellä. Sain aivan word muodossa kirjoitettua palautetta, sain myös luvan julkaista sen. Jarno, Maaningalta on oikeasti paneutunut aiheeseen - kuinka mies voi tehdä hyvää ruokaa. ;) Mee like!

Niin on puurot ja vellit sekasin kuten kuvistakin on havaittavissa. Mikä ihmeen pakonomainen tarve ihmisillä on saada tuoda tekemänsä safkat muiden tietoon ja kehuskella onnistumisillansa sosiaalisessa mediassa, ynnä muualla. 

Kehua retostella ruuilla,  joista muilla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta saada makukokemusta, mielikuvituksellisia elämyksiä ehkäkin.  Sen verran ymmärrän ruuanlaitosta minäkin, että samalla ohjeistuksella tehty ruoka kahden eri henkilön toimesta on useinkin täysin erimakuinen.

Tämä habaneerokin syöttää jatkuvasti näitä kuviansa teksteineen ja mikä ihmeellisintä osa näistä tuotoksista on uudistettua, lainattua, tuunattua ja vanhaa – uudelleen muotoiltuna mielenköyhille ruokablogien ylistäjille tarkoitettua huijausta.

Jatkuva itsensä jumaloiminen ja omien tekostensa kehu haiskahtaa palaneelle, pohjaan palaneelle. Kuvat epämääräisiä ja kirjoitustyylistä päätellen on tehty vähintäänkin kaljahöyryissään. Kaljasta puheenollen habaneero yrittänee jotakin uutta vallankumousta sotkemalla ruokiinsa olutta, ikäänkuin uutena mullistavana ruokakulttuurin innovaationa. Äitini laittoi olutta poronkäristykseemme jo vuonna 1985.

Etusivulla lukee ei se paskempi resepti- ja ruokasivusto ja sitten alkaakin oma ylistys tyyliin:
”Olen hieno mies!” ”Järkkyhyvää!!” ”Maistuu sairaan hyvälle!” ”Täydellistä!” Muualta bongattua reseptiä ei sitten kehuttukaan! ”Avaat vielä kuohuviinin, niin olet hieno ihminen”.

Teksteissä toistuu omaperäisyys ja termeillä kikkailu kuten majo (lue: majoneesi) ja varsin usein sanat tuunaus sekä alkoholi eri muodoissansa.

Todennäköisesti joutuessasi syömään hänen tuotoksiaan, herra jankkaisi vieressä ruokansa hyvyyttä – no ei kai sentään!

Naiset pois keittiöstä –hokemaansa hän ei olekaan viime aikoina viljellyt – lie kyseisen talouden hengetär lappanut kulhonsa  täyteen kardemummaa sekä korianteria ja lähtenyt toisaalle herran piperrellessä nyt soossinsa keskenänsä – pienessä pöhnässä….mene ja tiedä?

Jarno Maaningalta

Kommentit

 1. Käsittääkseni ruokablogin lukeminen on ihan vapaaehtoista. Palautteen antaja on kuitenkin selkeesti paneutunut useampaan postaukseesi koska ei noin analyyttistä tekstiä muuten voi tulla :D
  Jos jonkun kirjoitustyyli ei miellytä niin miksi sitä pitää lukea jos tulee noin paha olo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en saanut selville miksi tämä purkaus, mutta lukee kuitenkin. Siisti palaute ja antaa poweria jatkaa blogin ylläpitämistä.

   Poista
 2. repesin :-) kyllä tuollainen palaute miehen jos toisenkin tiellä pitää! Jatka vaan samaa linjaa - siitä tykkää ainakin Erja, ruokabloggari Töölööstä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja! Kun tulee heikko hetki blogin sisällön suhteen on palattava tähän!

   Poista
 3. :D On se kyllä kauheeta kun pakkosyötetään ruokareseptejä postaamalla ne sivustolle, jonne pitää erikseen tietää tulla. Laatupalaute. Ettei olis kaljahöyryissä laadittu?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…