tiistai 17. maaliskuuta 2015

Paras palaute on eteenpäin kantava voima!

Mä tykkään palautteista. Vielä enemmän tykkään niistä, mitkä uskalletaan lähettää omalla nimellä. Sain aivan word muodossa kirjoitettua palautetta, sain myös luvan julkaista sen. Jarno, Maaningalta on oikeasti paneutunut aiheeseen - kuinka mies voi tehdä hyvää ruokaa. ;) Mee like!

Niin on puurot ja vellit sekasin kuten kuvistakin on havaittavissa. Mikä ihmeen pakonomainen tarve ihmisillä on saada tuoda tekemänsä safkat muiden tietoon ja kehuskella onnistumisillansa sosiaalisessa mediassa, ynnä muualla. 

Kehua retostella ruuilla,  joista muilla ei ole minkäänlaista mahdollisuutta saada makukokemusta, mielikuvituksellisia elämyksiä ehkäkin.  Sen verran ymmärrän ruuanlaitosta minäkin, että samalla ohjeistuksella tehty ruoka kahden eri henkilön toimesta on useinkin täysin erimakuinen.

Tämä habaneerokin syöttää jatkuvasti näitä kuviansa teksteineen ja mikä ihmeellisintä osa näistä tuotoksista on uudistettua, lainattua, tuunattua ja vanhaa – uudelleen muotoiltuna mielenköyhille ruokablogien ylistäjille tarkoitettua huijausta.

Jatkuva itsensä jumaloiminen ja omien tekostensa kehu haiskahtaa palaneelle, pohjaan palaneelle. Kuvat epämääräisiä ja kirjoitustyylistä päätellen on tehty vähintäänkin kaljahöyryissään. Kaljasta puheenollen habaneero yrittänee jotakin uutta vallankumousta sotkemalla ruokiinsa olutta, ikäänkuin uutena mullistavana ruokakulttuurin innovaationa. Äitini laittoi olutta poronkäristykseemme jo vuonna 1985.

Etusivulla lukee ei se paskempi resepti- ja ruokasivusto ja sitten alkaakin oma ylistys tyyliin:
”Olen hieno mies!” ”Järkkyhyvää!!” ”Maistuu sairaan hyvälle!” ”Täydellistä!” Muualta bongattua reseptiä ei sitten kehuttukaan! ”Avaat vielä kuohuviinin, niin olet hieno ihminen”.

Teksteissä toistuu omaperäisyys ja termeillä kikkailu kuten majo (lue: majoneesi) ja varsin usein sanat tuunaus sekä alkoholi eri muodoissansa.

Todennäköisesti joutuessasi syömään hänen tuotoksiaan, herra jankkaisi vieressä ruokansa hyvyyttä – no ei kai sentään!

Naiset pois keittiöstä –hokemaansa hän ei olekaan viime aikoina viljellyt – lie kyseisen talouden hengetär lappanut kulhonsa  täyteen kardemummaa sekä korianteria ja lähtenyt toisaalle herran piperrellessä nyt soossinsa keskenänsä – pienessä pöhnässä….mene ja tiedä?

Jarno Maaningalta

7 kommenttia:

 1. Käsittääkseni ruokablogin lukeminen on ihan vapaaehtoista. Palautteen antaja on kuitenkin selkeesti paneutunut useampaan postaukseesi koska ei noin analyyttistä tekstiä muuten voi tulla :D
  Jos jonkun kirjoitustyyli ei miellytä niin miksi sitä pitää lukea jos tulee noin paha olo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en saanut selville miksi tämä purkaus, mutta lukee kuitenkin. Siisti palaute ja antaa poweria jatkaa blogin ylläpitämistä.

   Poista
 2. repesin :-) kyllä tuollainen palaute miehen jos toisenkin tiellä pitää! Jatka vaan samaa linjaa - siitä tykkää ainakin Erja, ruokabloggari Töölööstä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erja! Kun tulee heikko hetki blogin sisällön suhteen on palattava tähän!

   Poista
 3. :D On se kyllä kauheeta kun pakkosyötetään ruokareseptejä postaamalla ne sivustolle, jonne pitää erikseen tietää tulla. Laatupalaute. Ettei olis kaljahöyryissä laadittu?

  VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...