Siirry pääsisältöön

Jaloviinaporsasta


Se oli blogin Piparkakkutalon Akka joka tämän sai aikaiseksi. Periaate sama, makuvivahteet eri. Ja jotta en täysin "apinoisi" lähti Jallupossu!

Kun kunnolla hauduttaa, myös hieno syötävä. Innovatiivinen, Jaloviinan hyödyllistä käyttöä. Tarjoile ehdottomasti "mojitorisoton" kanssa.

JALOVIINAPORSASTA
 • porsaan uunilihaa n. 1 kg
 • rawit chiliä tai vastaavaa 1 kpl
 • inkivääriä n. peukalon puolikas
 • japanin soijaa tai vast. 0.5 dl
 • vettä n. 3.5 dl
 • jaloviinaa 1 dl
 • valkosipulia 3 kynttä
 • sipuli 1 pieni
 • kermaa 2.5 dl
 1. Laita uunivuokaan kaikki pilkottuna. Sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili.
 2. Lisää myös porsaan uuniliha myös ja kaikki nesteet.
 3. Laita uuniin 180 astetta ja ensimmäinen tunti tässä lämmössä.
 4. Pienenä lämpöä 150 asteeseen ja käännä liha, sekä suojaa foliolla. 
 5. Hauduta uunissa vielä noin 1.5 tuntia.
 6. Nosta liha leikkuulaudalle ja poista luut. Leikkaa liha paloiksi.
 7. Siivilöi paistoliemi ja säästä se.
 8. Kuumenna paistinpannu ja lisää lihaliemi, vielä jaloviinaa 1 rkl ja kiehauta. 
 9. Nosta sekaan leikatut lihanpalat ja anna hautua noin 5-10 minuuttia.
 10. Laita valkopippuria, mustapippuria sekä rosepippuria sekaan runsaasti.
 11. Sekoita kaikki ja nostele lautaselle.

Kommentit

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…