Siirry pääsisältöön

The Laskiaspulla, onko koolla väliä?


Laskiaispullan tarvitsee olla tuore, pehmeä ja tässä tapauksessa mielestäni myös koolla on väliä. Tapahtui eräänä keskiviikko iltana. Arjen kiireet painoi päälle. On jääkiekko harrastukseen roudaamista ja vielä koiristakin pitäisi pitää huolta. Todella miehelle sopivia ongelmia ja kun vielä takaraivolla on iso jumi laskiaispullista, niin toimeksi.

Ehdin leipomaan taikinan. Siihen kannattaa panostaa. Panostin ja kunnolla kohotin kahteen kertaan. Se on tärkeää mikäli haluat saada kuohkeita nisuja. Tässä on se varma ohje aidon pullareseptin muodossa. Hyppää hetkeksi sinne, mihin olen pyrkinyt kasaamaan reseptit luettavassa muodossa.

Tarina jatkuu niin että sanoin vaimolle, please voitko auttaa? Nätisti kysyin. No? Mun tarvitsee taas mennä ja leivotko näistä ISOJA pullia ja oletko kiitos tarkkana sen paistoajan kanssa. Mun tarvitsee taas mennä! Palattuani yllätyin. Tänään saan suurta! Salaa nopea varmistus paistosta ja kypsyydestä. Opetus, luota kumppaniisi. Voi hitto! Täydellisiä paistoltaan ja koostumukseltaan.

Salaa pienenä keittiönatsina kuitenkin ajattelin että puolet onnistumisesta johtuu valmistamastani taikinasta ja toinen puoli kuuluu kumppanille! #hymiö


Tuli todella kauniita, kerrassaan upeita pullia. Ja suuria. Hetkellinen jäähdytys. Kermaa vaahdoksi sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Mantelimassaa siivuina paljon väliin ja koristele kermavaahdolla.

Toiset tykkää hillosta ja toiset mantelimassasta. Kumpikin on oikein. Leivot vain pullat huolella ajan kanssa ja anna vastuuta keittiössä myös toiselle. Kokeilkaa, se toimii.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…