torstai 12. helmikuuta 2015

The Laskiaspulla, onko koolla väliä?


Laskiaispullan tarvitsee olla tuore, pehmeä ja tässä tapauksessa mielestäni myös koolla on väliä. Tapahtui eräänä keskiviikko iltana. Arjen kiireet painoi päälle. On jääkiekko harrastukseen roudaamista ja vielä koiristakin pitäisi pitää huolta. Todella miehelle sopivia ongelmia ja kun vielä takaraivolla on iso jumi laskiaispullista, niin toimeksi.

Ehdin leipomaan taikinan. Siihen kannattaa panostaa. Panostin ja kunnolla kohotin kahteen kertaan. Se on tärkeää mikäli haluat saada kuohkeita nisuja. Tässä on se varma ohje aidon pullareseptin muodossa. Hyppää hetkeksi sinne, mihin olen pyrkinyt kasaamaan reseptit luettavassa muodossa.

Tarina jatkuu niin että sanoin vaimolle, please voitko auttaa? Nätisti kysyin. No? Mun tarvitsee taas mennä ja leivotko näistä ISOJA pullia ja oletko kiitos tarkkana sen paistoajan kanssa. Mun tarvitsee taas mennä! Palattuani yllätyin. Tänään saan suurta! Salaa nopea varmistus paistosta ja kypsyydestä. Opetus, luota kumppaniisi. Voi hitto! Täydellisiä paistoltaan ja koostumukseltaan.

Salaa pienenä keittiönatsina kuitenkin ajattelin että puolet onnistumisesta johtuu valmistamastani taikinasta ja toinen puoli kuuluu kumppanille! #hymiö


Tuli todella kauniita, kerrassaan upeita pullia. Ja suuria. Hetkellinen jäähdytys. Kermaa vaahdoksi sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Mantelimassaa siivuina paljon väliin ja koristele kermavaahdolla.

Toiset tykkää hillosta ja toiset mantelimassasta. Kumpikin on oikein. Leivot vain pullat huolella ajan kanssa ja anna vastuuta keittiössä myös toiselle. Kokeilkaa, se toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...