sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Tapas, Pinxos tai Pincho kiva välipala


Kun on välipalan aika ja taloudessa asuvat kanssaihmiset nälkäisiä, niin tässä maistuva välipala. Avaat vielä kuohuviinin kaveriksi, niin olet hieno ihminen. Helppoa ja todella suun mukaista naposteltavaa. Ja yllätys, oli pakko laittaa majoa eli majoneesia sekaan. Ihanjytä tuli. Loppui vaan kesken.

Ranskanleipä
Voita + 50 g
Valkosipulia 4 kynttä
Kalamata oliiveja
Ilmakuivattua kinkkua
Chorizoa

Kastikkeeseen:

Kurkkumajoneesia tai tavallista 1 dl
Ketsuppia 2 rkl
Suolaa
Pippuria

Valmista ensin majokastike. Sekoita kaikki kunnolla keskenään ja laita kelmun alle jääkaappiin. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi ja sekoita kunnolla voin kanssa. Leikkaa ranskanleivät ohuiksi siivuiksi, stanssaa reunat pois ja leikkaa tasakokoisiksi neliöiksi.

Voitele leivät ohuelti valkosipuli-voin kanssa. Paista/grillaa vastuksen alla rapeaksi ja kullanruskeaksi. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa vielä puoliksi. Lisää puolikkaiden väliin chorizoa tai prosciuttoa. Laita toinen kanneksi päälle ja tikulla sidot kasaan. Nakkaa tikun päälle oliivi. Purista hieman majoa pintaan. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...