maanantai 23. helmikuuta 2015

Onnistu pizzan kanssa! Olopizza!


Pizzapohja, siinä on makua ja juuri oikeanlaista sitkoa. Täytteet jää vastuullesi. Mutta muista, tomaattikastike ja juusto pohjalle ja pirun kuuma uuni. Tarkkaile paistoa luukun lasin läpi.

Leivo helppo taikina erittäin ohueksi. Näitä voi jopa lennättää, kuten ne pro paistajat tekee. Valmistin tämän pizzan, koska vaimollani sattui olemaan oloja. Siis gaalaillan jälkeisiä tuntemuksia. Olen hieno mies? ;) Olkaa hyvä, olopizzaa! Täytteinä chorizoa, ilmakuivattua kinkkua ja mozzarellaa. Loistava!

Vettä 2 dl
Kuivahiivaa 2 tl
Suolaa 1 tl
Öljyä 2 rkl
Durumvehnäjauhoja 3 dl
Vehnäjauhoja 2 dl

Reilu kädenlämpöinen vesi ja siihen sekaan kuivahiiva, kunnolla sekoitettuna. Lisää suola ja jauhot. Vaivaa sekaisin todella kunnolla. Taikinasta pitää tulla "jäntevää", mutta helposti leivottavaa.

Kohota noin 30 minuuttia vähintään, vedottomassa, lämpimässä paikassa. Levitä jauhoja leivinalustalle kohtuullisesti. Nyt kaulitset todella ohueksi. Todella siis.

Lisää haluamasi täytteet. Paista niin kuumassa uunissa, mitä uunistasi irtoaa. Noin 10 minuuttia on kohtalaisen sopiva.

VINK! Saat hyvän tomaattikastikeen kun sekoitat tomaattipyrettä, ketsuppia ja ripauksen oliiviöljyä sekaisin. Lisää vielä muutama tilkka tabascoa. Sekoita kunnolla ja levitä ohuelti pizzapohjan päälle. Seuraavaksi lisäät juustoraasteen pinnalle.

Näillä nikseillä saat aivan nautittavan pizzan, todella erilaisen kuin pizza-kebab ravintoissa.

Kannattaa kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...