Siirry pääsisältöön

The Salaatti - karamellisoidulla pekonilla ja fetalla

Nyt laitoin salaattiin sekaan pekonia. Muutama kohtuullisen rapeaksi paistettu siivu puolitettuna ja loput karamellisoituna. Hieno naposteluun kelpaava herkku aivan sellaisenaankin. Suolan ja makean tasapaino.

Ja kyllä se hieman suolainen fetajuustokin vaan sopii joukkoon. Etsi se varsinainen maku niistä kasviksista. Tätäkään salaattia ei kannata pilata millään kaupan hyllyltä löytyvillä salaatin kastikkeilla. Jos jotakin haluat päälle välttämättä, kokeile oliiviöljyä ja ripaus balsamicoa. Tai balsamicosiirappia.
SALAATTI, KARAMELLISOIDULLA PEKONILLA JA FETAJUUSTOLLA
 • Pekonia 140 g
 • Sokeria n. 1 rkl
 • Fetajuustoa
 • Mizunaa
 • Japanin sinappia
 • Punamangoldia
 1. Revi salaatit lautaselle. Ei löydy aivan jokaisesta kaupasta mutta kun oikein haluat niin Kotipellon puutarhasta saat tilattua, puhdasta, tuoretta ja kotimaista.
 2. Leikkaa muutama siivu pekonia noin kolmeen osaan tai puolita ne. 
 3. Pilko loput siivut aivan pieneksi. 
 4. Paista kuumalla pannulla kohtuullisen rapeaksi. 
 5. Siirrä isommat siivut keittiöpaperin päälle lautaselle, näin loputkin rasvat imeytyvät pois. Saat hienoja lastuja.

 • Karamellisoi pekonisilppu. 
 • Kaada hieman rasvaa pois ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa ja sekoita jatkuvasti.  
 1. Tämä herkku on valmista kunnes pekoni ja sokeri alkaa hieman kiteytymään. 
 2. Varaa lautanen ja nostele pienissä erissä pois pannulta. 
 3. Voit vielä hieman eroitella sokeroituja pekoneita toisistaan. Näin saat "snadeja" hippuja hienoa herkkua.
 4. Nyt lisäät vain fetaa ja pekonit sekaan. UmUmmm!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…