lauantai 8. marraskuuta 2014

Maaseutumedia, vaihtoehto?


MaaseutuMedian tarina

Vasikat ja lampaat ovat olleet hoitotätejäni, kun olin pieni. Vasikan karsina jätti elämääni positiivisen jäljen. Muistojeni sopukkaan on piirtynyt vahva muisto omien lampaiden teuraaksi joutuminen. Ihmisen on vaikea ymmärtää, miksi eläin pitää teurastaa. Olen hoitanut eläimiä käytännöllisesti katsoen koko elämäni, poislukien vuosikymmen, jolloin kiertelin maailman mantuja. Ymmärrys elämän kiertokulkuun kehittyy ajan ja kokemuksen myötä.

Vuodesta 1988 olen ollut farmari päätoimisesti. Kun aloitin possujeni suoramyynnin reilu 20 vuotta sitten, aloin kutsua itseäni sikafarmariksi. Olin tittelistä ylpeä, kuten kaikki sitä työtä tekevien pitää olla. Eläinten hoito ja kasvien viljely ruuaksi vaatii laajan ja monialaisen ammattitaidon.

Tilallamme kasvatettiin viljoja, tattaria, öljypellavaa, sinappia, lanttua, porkkanaa, joskus kiinankaalia, punajuurta yhtenä vuonna, lanttua, kuivakukkia ja valkosipulia. Teimme myös monipuolista urakointia läpi vuoden. Mielenkiintoista työtä piisasi paljon.

Jos 90-luvulla olisimme olleet somessa, tilanne olisi ollut toinen.  Kuten Vaahteramäen tilan isäntä, Mikko Välttilä sanoi, ilman somea suoramyynnistä ei tulisi mitään.

Tein päätöksen luopua possuista ja maataloudesta kolme vuotta sitten. Päätökseni oli jatkaa toimittajan töitä päätoimisesti. Reiluna viiskymppisenä oli päätoimisen tiedottamisen aika. Kaksi vuosikymmentä "Ollin oppivuosia", freelancerihommia, olivat kasvattaneet halun kirjoittaa ja kuvata sitä maailmaa, joka on tutuinta ja tärkeintä.

Viime kesänä syntyi karsinassaan MaaseutuMedia.fi. Nettilehti oli rohkea päätös ja heittäytyminen, jota en hetkeäkään epäröinyt toteuttaa visiota "nostaa suomalaisen maaseudun osaaminen sille kuuluvaan arvoonsa".
Suomalainen maaseutu tuottaa monimuotoista ainutlaatuista elämää ja puhdasta ruokaa. Ravinto meidän tärkeimpiä hyvinvointitekijöitämme. Sen tuotantoon panostaminen on elämänlaatuun panostamista. Olkaamme avoimia tarkastelemaan suomalalaista ilmiötä nimeltä maaseutu ja nauttikaamme sen antimia.
MaaseutuMedia.fi tarjoaa positiivisen ikkunan tarkastella Maaseutua kokonaisvaltaisesti.
Verhot sivuun, ystävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...