lauantai 25. lokakuuta 2014

Ravintola-arvostelu Ravintola Muru, Helsinki


Ken tästä ovesta käy, voi kaiken kiireen ja murheen unohtaa. Kirjoitan ravintola-arvostelun Murusta. En kauheasti pidä näistä arvosteluista, koska se on vain niin subjektiivinen näkemys asiasta, yleensä. Milloin on ruoka laitettu kirjoittajan näkökulmasta huonosti lautaselle, milloin siitä puuttui suolaa. 

Joskus ravintolan suosittelema viini ei sopinutkaan sen kalan kanssa ja niin edelleen. Käsittääkseni ihmisillä on erilaisia maku- haju- ja näköaistimuksia. Toisaalta nämä ravintolassa otetut valokuvat annoksista ei anna aina täydellistä näkemystä eri annoksista. Ravintolassa syöminen on hetki, milloin ei pitäisi miettiä asioita mistä annan kritiikkiä ja mitä haluan kehua. Mutta nyt pääsin helpolla ja olen rohkea ja rikoin kaavaa. 

Kirjoitanpa nyt kuitenkin ja rikon kaavaa vielä enemmän. Anteeksi takaisinveto. Ravintola-arvostelu Muru.
Anteeksi myös valokuvat. Ne on napattu hätäisesti, osittain salaa ja käsitelty Instagramin avulla. Ne on Lumia laatua. Avaan salaa sanaa hieman. Tunsin parantuneeni somekoukusta! ;) Kiitos Murun. Oikeasti en kahteen tuntiin koskenut Lumiaani. Twitter ja Facebook oli pannassa, mutta salaa otin kuvat. Vaimokin yllättyi. Mutta se olikin Ravintola Murua se.

Kiteytän ravintola-arvioni seuraavaan tapahtumaan. Tapasimme hotellissa pariskunnan sisämaasta. Molemmat olimme lähdössä ulos. Lähdimme täysin eri suuntiin. Kun pääsimme Muruun ja alku shampanja oli juotu niin huomasin saman pariskunnan melkein naapuri pöydässä.

Koska pyrin olemaan kohtelias ja oltiin jo keskusteltu aiemmin niin tietysti hymyssä suin menin moikkaamaan. Sama hotelli ja sama päämäärä. He kertoivat että tulevat silloin tällöin helsinkiin nauttimaan viikonlopuksi elämästä. Kaksi yötä, hyvä hotelli ja muutama ravintola. Tässä se juttu.

" Tämä oli viides kerta ravintola Murussa. Varaamme pöydän aina toiseksi illaksi, koska Muru ei petä ikinä eikä jää huono maku viikonlopusta. Olimme eilen eräässä suositussa ja paljon kehutussa ravintolassa ja tuli huoli onko minulta lähtenyt makuaisti." Tämä oli Rouvan suusta.

Minulla ei ole siis mitään lisättävää tähän. Pääsin helpolla ja voin yhtyä näkemykseen.

Oli sellainen setti että huh, huh. Kaikki toimi ja leppoisa ilmapiiri oli koko ravintolassa. Ihmiset hymyssä suin nautti illasta. Menkää ja unohtakaa paha maailma. Ei tästä voi sanoa muuta...Taitavaa.

Niin se negatiivinen asia: miesten vessassa oli käsien pesualtaan päällä taulu. Siinä oli Porsche. Se taulu oli hieman vinossa. Ehkä on ongelma paikattavissa.

Iso suositteluni, mutta muistakaa. Kaikki arviot ovat yksilöllisiä. Menkää ja maistakaa, nauttikaa.

Ravintola Muru:n kotisivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...