Siirry pääsisältöön

Ravintola-arvostelu Ravintola Muru, Helsinki


Ken tästä ovesta käy, voi kaiken kiireen ja murheen unohtaa. Kirjoitan ravintola-arvostelun Murusta. En kauheasti pidä näistä arvosteluista, koska se on vain niin subjektiivinen näkemys asiasta, yleensä. Milloin on ruoka laitettu kirjoittajan näkökulmasta huonosti lautaselle, milloin siitä puuttui suolaa. 

Joskus ravintolan suosittelema viini ei sopinutkaan sen kalan kanssa ja niin edelleen. Käsittääkseni ihmisillä on erilaisia maku- haju- ja näköaistimuksia. Toisaalta nämä ravintolassa otetut valokuvat annoksista ei anna aina täydellistä näkemystä eri annoksista. Ravintolassa syöminen on hetki, milloin ei pitäisi miettiä asioita mistä annan kritiikkiä ja mitä haluan kehua. Mutta nyt pääsin helpolla ja olen rohkea ja rikoin kaavaa. 

Kirjoitanpa nyt kuitenkin ja rikon kaavaa vielä enemmän. Anteeksi takaisinveto. Ravintola-arvostelu Muru.
Anteeksi myös valokuvat. Ne on napattu hätäisesti, osittain salaa ja käsitelty Instagramin avulla. Ne on Lumia laatua. Avaan salaa sanaa hieman. Tunsin parantuneeni somekoukusta! ;) Kiitos Murun. Oikeasti en kahteen tuntiin koskenut Lumiaani. Twitter ja Facebook oli pannassa, mutta salaa otin kuvat. Vaimokin yllättyi. Mutta se olikin Ravintola Murua se.

Kiteytän ravintola-arvioni seuraavaan tapahtumaan. Tapasimme hotellissa pariskunnan sisämaasta. Molemmat olimme lähdössä ulos. Lähdimme täysin eri suuntiin. Kun pääsimme Muruun ja alku shampanja oli juotu niin huomasin saman pariskunnan melkein naapuri pöydässä.

Koska pyrin olemaan kohtelias ja oltiin jo keskusteltu aiemmin niin tietysti hymyssä suin menin moikkaamaan. Sama hotelli ja sama päämäärä. He kertoivat että tulevat silloin tällöin helsinkiin nauttimaan viikonlopuksi elämästä. Kaksi yötä, hyvä hotelli ja muutama ravintola. Tässä se juttu.

" Tämä oli viides kerta ravintola Murussa. Varaamme pöydän aina toiseksi illaksi, koska Muru ei petä ikinä eikä jää huono maku viikonlopusta. Olimme eilen eräässä suositussa ja paljon kehutussa ravintolassa ja tuli huoli onko minulta lähtenyt makuaisti." Tämä oli Rouvan suusta.

Minulla ei ole siis mitään lisättävää tähän. Pääsin helpolla ja voin yhtyä näkemykseen.

Oli sellainen setti että huh, huh. Kaikki toimi ja leppoisa ilmapiiri oli koko ravintolassa. Ihmiset hymyssä suin nautti illasta. Menkää ja unohtakaa paha maailma. Ei tästä voi sanoa muuta...Taitavaa.

Niin se negatiivinen asia: miesten vessassa oli käsien pesualtaan päällä taulu. Siinä oli Porsche. Se taulu oli hieman vinossa. Ehkä on ongelma paikattavissa.

Iso suositteluni, mutta muistakaa. Kaikki arviot ovat yksilöllisiä. Menkää ja maistakaa, nauttikaa.

Ravintola Muru:n kotisivut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…