Siirry pääsisältöön

Kaunis ja raikas Fetasalaatti


Salaatti voi olla kaunis ja myös syötävän hyvä. Nopeasti lautaselle. Tuoretta ja raikasta. Vielä mukana väri. Jos oikein osaa sommitella saat myös visuaalisuutta.

Hei, tätä voi ja haluaa syödä tosimieskin. Kuka se on, jääköön jokaisen itsensä arvioitavaksi. Aivan mieletön salaatti syntyi kun raapaisin tuoreita raaka-aineita lautaselle.

Mimis.fi sivuston kautta saat ihan mielettömiä, kauniita versoja, yrttejä ja salaatteja kätevästi postissa kotiin. Oikeasti tämä toimi erittäin hyvin ja sain tuoreena "rehut" kotiin.

Kirjoittelen myöhemmin enemmän, koska olen oppinut paljon lisää niin maku kuin ulkonäönkin suhteen uusista kasviksista. Kaikki vaan lautaselle rohkeasti. Saat myös aivan uutta näyttävyyttä ruoka-annoksiisi sekä nyt syöt salaattia myös mielellään.
 • Punamangoldia
 • Mizunaa
 • Japanin sinappia
 • Passionia
 • Sokeria
 • Fetajuustoa Arla
 1. Nostele salaatit lautaselle sekalaisessa järjestyksessä. 
 2. Passionin hedelmäliha eli siemenet pois ja lisäät niihin hieman sokeria. 
 3. Sekoita sekaisin. Maistele.
 4. Fetajuustoa murustellen kaikkien päälle. 
 5. Arlan feta on hyvä maultaan ja murustuu hienosti. 
 6. Kastikkeeksi tuo passion-sokeriseos.
Tsiisus! Tämä oli hyvä. Nuo salaatit oli syötävän rapsakoita ja kunnollinen fetajuusto niittasi annoksen lopulliseen makuun. Helppoa! Hyvää! Terveellistä!

Mimis on aidosti kotimainen. Kotipellon puutarha kasvattaa laatuvihanneksia, todella syötäviä kasviksia ja yrttejä. Verkkokauppa toimii loistavasti. saat tuoretta kotimaista kotiin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…