maanantai 8. syyskuuta 2014

Raholan Pizza ja Kebab kioski, oikeasti!


Katso ensin vakuuttava mainosvideo. Ei ole helppoa olla maahanmuuttajataustainen yrittäjä, mutta kun haluaa sopeutua vieraaseen kulttuuriin ja olla tasavertainen yhteiskunnan jäsen on tässä kaikki kohdillaan. Iso respect tälle. Olen vakuuttunut!Olen vakuuttunut. Olen myös hieman hämilläni. Näin videon twitterissä mikä jotenkin vain kolahti ja kovaa. Näin hieman erilaisen version mutta siinä oli se sanoma sama. Tyyliin ruma rakennus, mutta hyvä ruoka.

Raholan Pizza ja Kebab Kioski. Olen ajanut ohi monesti ja myönnän että kovat ennakkoluulot kyseistä paikkaa kohtaan olivat. Se rakennus. Mutta rakennuksen sisällöstä en tiennyt mitään.

Älä katso rakennusta vaan oikeasti maista ruokaa. Moni kakku päältä kaunis mutta tämä on kaunis sisältä.
Pizza-Kebab ravintoloita on nykypäivänä enemmän kuin esim. parturi-kampaamoita. Niitäkin oli joskus paljon ja on edelleen. Pikaruokaloita, pizzamestoja löytyy pienemmästäkin kylästä kaikkialta. Kebab paikat eivät kauheasti poikkea toisistaan, vaan saat sitä vaihtelevalla laadulla valmistettua mättöä, vaihtelevalla hinnalla. En edes jaksa enään liiemmin mainita asiasta, kun niissä ei yleensä ole enään mitään yllättävää. Anteeksi.

Tässä oli jotakin syvällisempää. Mainosvideo on todella sitä itseään. Lisäksi sain ihan vahingossa käsiini Raholan Pizza ja Kebabin flyerin, mainoksen minkä tarkoitus oli kolahtaa lähiympäristön postiluukkuihin ja laatikoihin. Sekin oli täynnä sitä itseään, arvoituksellisuutta, erilaisuutta ja runsaasti persoonallisuutta. Vahvisti vain enemmän ajatusta, tämä on ehdottomasti katsottava tarkemmin. Tämä oli aidosti erilainen. Tässä on oltava jotakin.

Ei se ennakkoluulo mihinkään kadonnut kun pihaan ajoin. Se vain oli rakennus, tönö ja pihassa pieni terassi. Sisältä pieni ja persoonallisesti kuvitettu, iranilaisilla kuvilla.

Ruokalista oli selkeä. Pizzaa ja Kebab annoksia. Mutta heti oli poikkeavaa myös lisukkeet, jälkiruoka ja Naanleipä. Hep! Hyvä lisä. Falafelit ja kanaruokia. Fish&Chips. Valikoimaa löytyy. Mutta pizzalista ei ole myöskään tavallinen. On tietenkin niitä ihan perusjuttuja tyyliin Ooppera ja Margarita, mutta paljon enemmänkin.
Raholan  Pizza ja Kebab kioski, Persialainen pizza. Terveyspizza.
Persialainen pizza kiehtoi. Se on melkein terveyspizzaa. Tuli ensimmäisenä mieleen terveysliite eteen koska flyerissä oli lueteltu hauskasti ravintohyödyt. Persialainen pizza sisältää pinaattia, sipulia, paprikaa ja valkosipulia. Lisäksi se loistava kastike hienoja komponentteja. Se oli hyvä.

Yrittäjä kertoi mainoksessa että valkosipuli ehkäisee flunssaa, tehokas hiivasientä vastaan, vähentää kolesterolia, alentaa verenpainetta ja on hyvä myös painonhallinnassa.

Pinaatti taas vahvistaa näköä ja sisältää paljon rautaa.

Chili laihduttaa ja auttaa tautien ennaltaehkäisyyn sekä paranemiseen.

Paprika taas sisältää runsaasti C-vitamiinia ja Sipuli ehkäisee monia syöpiä ja auttaa kehoa taistelemaan bakteereja vastaan.

Aiva loistavia argumentteja syödä Persialainen pizza. Ja se oli hyvä. Ihan sairaan hyvä. Ei siis aina tarvitse pizzaan olla lihaa. Tämä oli loistava. Jos sitä lihaa haluat niin sama versio kanalla, jolloin saat Persialaisen specialin.

Ei vähä mittään. Koska tämä oli loistava, otin uusinnan ja hienona miehenä ajattelin myös vaimoani. Iltapalaa ja tuliaisia Tampereelta. Raholan Pizza ja Kebab huusi selkeästi nimeäni.

Naanleipää eli intialaiseen tyyliin valmistettua leipää. Ainoastaan 1.5 € ja niitä muutama. Lisäksi lisukkeet Tatziki ja Borani. Borani on iranilainen lisuke mistä maku irtoaa pinaatista, jugurtista sekä valkosipulista. Hieno yhdistelmä. Vielä oli se jälkiruoka. Jännä, maistuva ei liian makea sahramiriisipuuro. Persialainen jälkiruoka. Hienon värin omaa ja koostumus on sitä että suuhun sulaa.

Nyt on yksi todellinen löytö. Ennakkoluulot pois ja etsi sitä sielua. Videolla esiintyvä hieno mies avasi täysillä ja paljon kerralla. Ei ole helppoa tulla ns. maahanmuuttajana suomeen ja pärjätä omillaan.

Kasvattaa upeat lapset ja elättää perheensä, mikäli ei omaan maahan ole enään menemistä. Tämä paikka avasi paljon ja todella yläfemmaa koko perheelle.

Täällä tehdään ruokaa asenteella ja aidosti. Hyvä fiilis kaiken kaikkiaan ja tuonne kannattaa ajaa jo pidemmänkin matkan takaa. Tämä on jotenkin poikkeavan erilainen pikaruokala. Ja aina tulee eteen se hinta ja hinnoittelu. Se on mielestäni laatuun nähden jopa edullinen. Kaikkea hyvää tälle mestalle.

Raholan Pizza ja Kebab Kioski on Facebookissa myös.
Osoite on Nokiantie 70, 33 300 Tampere
Avoinna SU-TO 10.30 - 21.30 sekä PE-LA 10.30 - 22.00

Tässä on pizza ja kebab paikka mitää oikeasti voin suositella!

9 kommenttia:

 1. Kansallisuuksien nimet kirjoitetaan suomen kielessä pienellä alkukirjaimella, toisin kuin englannissa. Tekstissä on monta kertaa kirjoitettu väärin "iranilainen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Juhani! Korjaan asian. Yritän ottaa opiksi jälleen. Noi jo pilkkujen paikatkin tuottaa välillä tuskaa. Hyvä huomio!

   Poista
 2. Hienoa! Onnittelut! Rohkeaa toimintaa! Olen itse joskus asunut Raholassa. Tulen joskus syömään Persialaista pizzaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne! Ehdottomasti kannattaa mennä. Vink! Persialainen ja leivät soosseilla!

   Poista
 3. Tämäpä pitäisi kokeilla kun ei kaukanakaan ole, ihana mainosvideo, wau..sydän sulaa =)
  Kiitos vinkistä Habaneero jaa Juhani, älä takerru sivuseikkoihin, ainakaan niin että se olisi viestisi pääaihe..jaiks. Nipotus ei tee hyvää sytämmelle.. =)
  T. SuSSu-70

  VastaaPoista
 4. Rullakebab on tuolla Tampereen kaupungin paras, minun mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä toimii kaikki! Ja kun uskaltaa kuunnella hetken yrittäjän ajatuksia, avartaa! Kiitos kommenteista!

   Poista
 5. Kävin tuolla tänään ensimmäistä kertaa ja otin kokeeksi rullakebabin. Voin sanoa, että kerta jäi myös viimeiseksi; taikinakuori oli raaka ja kumimaisen sitkeän oloinen, lihaa ei ollut nimeksikään eli tämän olisi kasvissyöjäkin voinut tilata, mausteet olivat kebabiin sopimattomat ja annoksesta jäi paha jälkimaku. Palvelu oli kyllä ystävällistä, mutta todella hidasta. Arvosana 0/5.

  VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...