keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Feta-Lohipyörykät ja #Somekokki2014 finaali


Tässä olisi yksi juttu! Pieni asia TEILLE, mutta iso asia minulle! Arla ja Apetina etsi taannoin lähinnä Twitterissä Henri Alénille niin sanottua seuraajaa. Se oli nimeltään Somekokki2014! Laitoin reseptin matkaan ja minulle tuli ensimmäisenä mieleen ruoka mikä on helppo, edullinen ja kaikki pystyy sen valmistamaan ja vieläpä syömään.

Oli kohtalaisen kova juttu itselleni, kun sain kuulla että yht`äkkisesti olen finalistien joukossa. Mukana oli toinen toistaan hienompia reseptejä ja fiilis oli sellainen että morjens! Ei ihan heti meinannut muutamana yönä uni tulla ja tuo paikka ei voi kuulua minulle. Tässä on joku iso virhe tai vitsi! Ei perkules ollut. Totta se oli. Itse finaali ja kuvaukset loi lisää eforttia peliin. Oli hauska tuotantotiimi, hyvin järjestetty fasiliteetit ja mahtavaa porukkaa. Välillä tuntui että jopa pystyi hieman rentoutumaankin ja tehdä vaan oma duuni. Aivan mahtavaa porukkaa. Mutta en voi jättää mainitsematta niitä julkisuudesta tuttuja, omalla hienolla tavallaan ansioituneita upeita ihmisiä.
Lotta Backlund, tiimini vetäjä. Piru kun hän osaa olla upea. Sanavalmis, yllätyksellinen ja tyyliin ole Habanero valmiina voin kertoa jotakin. Kun Lotta sanoo, saattaa tulla aivan puskista. Mä tykkäsin. Lotta on muuten vasemmalla.
Tuomas Enbuske. Nerokas, sanavalmis, täynnä hienoa persoonaa oleva mies. ElCrew ja kaikki muut radio- ja televisio ohjelmat missä Tuomas on mukana kertovat sen. Mutta Enbusken kanssa en lähtisi väittelemään, voi äkkiä jäädä toiseksi.
Arman Alizad. Ei jösses. Mies on täynnä tilannetajua ja lisäksi ajattelee jatkuvasti. On paljon saanut aikaiseksi hyvää, kaunista ja todellista viihdettä. Hei kuvitelkaa, tällä miehellä on todella sydän paikallaan. Rohkea!
Pelottavan näköinen laite. ei aivan äkkiä tee oloasi ihan rennoksi. Mutta, mutta. Oli siellä valojakin, kirkkaita valoja.
Lotta, sinä upea nainen. Tiedän, että ei sinulla ollut aivan helppoa kanssani. Kiitos kärsivällisyydestäsi! Hakakolmevasen!
Maagisen ravintolan, Murun ovi. Ken tästä käy, voi päällensä hyvän Flown heittää.
Tämä on kova asia tälläiselle ruokablogi harrastajalle. Liesi. Kuuma. Se on saanut paljon aikaiseksi. Tämän lieden ääreltä on varmasti sinkoillut suurin osa reseptejä kansalle. Henri Alenin ja Ravintola Murun tohotin. Tsiisus! Kun pääsin tämän äärelle laittamaan loppusilausta annokseeni oli jotenkin "spooky" olo! Voin kertoa että oli nopea ja kuuma. Oli hieman säätämistä.
Missä on itse kilpailun päätuomarin kuva? Voin kertoa että kaikki järjellinen toiminta unohtuu, kun on jännitys suurimmillaan. Henri Alenin kanssa otettu double selfie! Tämä asia on ehkä korjattavissa. Mutta järjellistä toimintaa oli kuitenkin sen verran että sain kuvan kattokruunusta, Ravintola Murusta.


Voit katsoa erilaisia käänteitä kilpailusta Apetina Somekokki sivulta.
Löytyy myös youtubesta ja vaikka mistä!

Kiitos aivan mahtavasta kokemuksesta ja elämyksestä. Teitte pienestä ihmisestä ja ruokaharrastelijasta todella pienen, mutta kuitenkin henkisesti kohtalaisen suuren.

Kiitos! Arman, Tuomas, Lotta, Arla, Henri Alen, Henna, Ravintola Muru, Johanna Svensson Foodassion, Otto Helin sekä kaikille ketkä olitte mukana. Onnea #somekokki2014 tittelistä Otolle!

Tein ennen finaalia itselleni edellisenä yönä muistilistan. ;). Mutta vaikka kuinka näitä puolihorroksessa opettelin, tapahtuu kovassa paikassa unohduksia!

LOHI-FETAPYÖRYKÄT


Ensimmäisenä tuli todella mieleen kala ja kalapullat! Lohi on tarpeeksi rasvainen kala ja se on helppo laittaa ateriaksi. Lisukkeeksi käy perunamuuusi tai kokoperunat. Salaattia kaveriksi ja olutsiirapista kastike.

Edullista ja on hyvää. Tässä nyt resepti niin tarkkana kuin vain sen olen mieleen painanut! Ja toisaalta niin tarkkaan kirjoitettu, miten saat täydellisen koostumuksen Lohi-Fetapulliin.

Niissä tarvitsee olla suutuntumaa sekä makua. Lähdin lähinnä siitä. Ja sitä saa kun käyttää Arlan Kreikkalaista Fetajuustoa. Se sitoo hienosti ja myös on maku mukana. Helppo ohje, todella! Se menee näin:

Lohta n. 550 g
Kanamuna 1
Kermaa 1 dl
Tilliä tuoreena n. 5 rkl silputtuna
Suolaa 1 tl
Valkopippuria n. 1 tl
Chilijauhetta n. 1 tl
Valkoviiniä 2-3 rkl
Punainen chili puolikas
Arla Kreikkalainen Feta n. 100 g

Puhdista kala. Lohesta kannattaa ottaa suurimmat ruodot pois. Paloittele ja laita kulhoon. Lisää sekaan muut raaka-aineet.  Survo kaikki massaksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Maistele massaa ja lisää suolaa tarvittaessa. Laita massa jääkaappiin. Saa makua sekä viileänä on helpompi leipoa pulliksi.

Laita uuni 200 asteiseksi lämpiämään.

Kastele kädet kylmällä vedellä ja leivo pienehköiksi pyöreiksi pulliksi.

Paista keskitasolla noin 13 minuuttia. Mikäli haluat väriä hieman, suosittelen että nokare voita pannulle ja kääntelet hetken Lohi-Fetapullia siinä. Paista vain väri pintaan.

Tarjoile raikkaan salaatin kanssa ja kunnollinen aito perunamuussi, voin kanssa on jotenkin aivan pakollinen.

12 kommenttia:

 1. Oli kiva seurata finaalia ja tosi luonteva olit. Ihan tosissani kyllä luulin, että viet voiton. Ahkeralle somettajalle olisin voiton suonut ( eli herra Habanerolle) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Aina ei voi voittaa, mutta kokemuksena oli ihan jytä! Täytyy parantaa....

   Poista
 2. Ollaan nyt sitte molemmat oltu tositoimissa murun piisin ääressä!
  Hyvä haba!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna, idolini edelleen. Minä muistan ja muistin tuolloinkin sen postauksesi samasta paikasta. Maagista! Kiiitos!

   Poista
 3. Onnea! Ja lohipyörykät kuulostaa hyvältä, vielä fetan kanssa -nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Herkkuhoviin! On ne hieman erilaisia kun koulun kalpeat pullat!

   Poista
 4. Olipa kiva lukea kisasta ja tunnelmista. Ja kiitos taas hyvästä ohjeesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne! Kiitos itsellesi! Ei voi olla koskaan Liian hyvää! ;)

   Poista
 5. Onnea upeasta suorituksesta! Hienosti vedit ja hyvän näköiset pullat. Olisin niin peukkujeni kanssa toivonut sinun voittavan! Mulle oot kyllä se voittaja :) Hyvä sä!

  VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...