Siirry pääsisältöön

Sitä parempi soppa - keittokirja!

Sitä parempi soppa, keittokirja. Kuva: Jotain Maukasta / Iltalehti
#sitäparempisoppa on aivan tuore keittokirja. Oikeasti se on niin hyvä, kun haluaa hieman ajatella mitä ihminen syö, kuinka saadaan koko perhe mukaan hyvään asiaan ja harrastukseen. Ruokaa me kaikki tarvitsemme ja voiko olla hienompaa harrastusta, tehdä yhdessä kuin laittaa ruokaa. Lapset oppivat syömään ja samalla he saavat terveellisestä ravinnosta esimerkkiä, kuinka oikeasti sen pitäsi mennä.

Mutta, Sitä parempi soppa, mitä yhdessä kokataan, keittokirja. Ihan mieletön inspiraation lähde ja vielä enemmän kehun periaatteita. Olen aina vierastanut #spelttiä, #kvinoaa ja muita outoja raaka-aineita keittiössä, vaikka kuitenkin olen aika rohkea kokeilemaan. Mutta en enään vierasta enään. Ne on jopa terveellisiä raaka-aineita.

Ruokabloggaaja Mari, Jotain Maukasta ruokablogista teki kirjan. Yläfemma, rohkeudesta. Tämä kirja kuuluu sarjaan, osta Isäinpäivälahjaksi tai Äidille jouluna.

Se on kirja tyyliin, lue läpi johdantoineen, mutustele ja kokeile! Hieno, niin hieno.
Kaikki osaa! Kirja kuuluu kategoriaan, osta pois!

Herättää, innostaa ja laittaa ihmettelemään. Ainut negatiivinen asia mitä aluksi kaipasin kirjasta, enemmän liha- ja kalaruokareseptejä. En todellakaan muuta, mutta sain kuitenkin paljon enemmän. Olin rohkea ja hyppäsin aivan uuteen ruokagenreen.

Kommentit

  1. Kiitos palattesta ja noin hyvästä vielä. Onneksi en karsinut lihareseptejä - meinasin nimittäin, vaikka itse rakastan lihaa. Mutta ehkä vihannekset inspiroi enemmän kokeiluun? Mutta vielä, kiitos ja kumarrus, kiva kun tykkäsit!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…