sunnuntai 10. elokuuta 2014

Parisuhdevinkki! Anjovispasta!


Kun anjovis ja pasta yhditstyivä, saamari! Murun köökbookista napattua. Jälleen liiemmin muuttelematta, paitsi oliivien ja anjovis viipaleiden osalta. Tuplaa ne. Muuten taivaallinen alkuperäinen resepti. Nyt puhuu appelsiini, oikein keitetty pasta jälleen ja se tomaattikastike! Saako kiroilla!?? Ei vattu! Nyt olemme pasta-annoksen ytimessä. Sievä vaimoni veti neljä annosta. NELJÄ! Neljä ravintola-annosta on paljon. Tämä kuuluu sarjaan, parisuhdevinkki. Sulje rouvan suu, pastalla! Vedä itse vähemmän ja korvaa hienolla viinillä.

Sipulia 2
Valkosipulin kynsiä 4
Kirsikkatomaatteja 12 kpl
Tomaattimurskaa, Mutti 2 tlk
Sellerin varsia 2
Oliiveja kivettömiä 1 dl
Anjovis fileitä 10 kpl
Oliiviöljyä 1.5 dl
Appelsiini 1
Basilikaa i nippu tai puntti
Suolaa
Mustapippuria
Spagettia 500 g
Parmesanraastetta

Sipulit ja sellerinvarret aivan pieniksi. Isoon pataan oliiviöljyä kuumaksi ja kuullota edellämainitut pehmeäksi. Puolita sillävälin kirsikkatomaatit ja avaa muttitölkit. Lisää joukkoon ja anna kiehahtaa ja nyt noin tunti hauduttaen miedolla lämmöllä.

Halkaise oliivit, raasta appelsiininkuori ja purista siitä mehut pihalle. Leikkaa myös anjovisviipaleet noin kolmeen osaan. Pilko myös basilika aivan pieneksi.

Keitä tässä vaiheessa pasta. Runsaasti suolaa, runsaaseen määrään vettä. Kunnes vesi kiehuu, lisää spagetti joukkoon. Kun taas poreilee, kellota puolet pakkauksen keitto ajasta. Kaada lävikön läpi, ja thats it.

Lisää oliivit, anjovikset ja appelsiinista mehut ja kuoriraaste. Sekoita. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nostele pasta joukkoon, niin että kastiketta tarttuu mukaan. Kaikkialle. Annostele lautaselle, tarjottimelle menee hieman rouheammin eli näyttävämmin. Laita inasen basilikan lehtiä ja parmesanraastetta pinnalle. Ei jösses! Sanat loppuivat ja hyvälaatuisia hiilihydraatteja tuli vartaloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...