perjantai 1. elokuuta 2014

Kesäinen, marjainen Pavlova

Puhtaasta luonnosta, kotimaisista marjoista valmistettu Pavlova!
 MARENKI JA KESÄINEN PAVLOVA

Onnistuneen Pavlovan ja marengin salaisuus? Kananmunan valkuainen ja sokeri. Oikein vatkattuna ja puhtaalla valkuaisella. Hyvä paisto, sekä vielä upeammat täytteet, eli kuorrutukset.
  • kananmunan valkuaista 4
  • sokeria vajaa 3 dl, noin 2.75 dl
  • valkoviinietikkaa 1 tl
  • maissitärkkelystä vajaa 3 tl
  • vaniljasokeria 0.5 tl

Ota puhdas kulho ja tehokas vatkain. Ei rasvaa, kosteutta eikä yhtään mitään muuta kuin kuivat pinnat.

Kananmunan keltuainen ja valkuainen myös on oltava aivan selkeästi eroteltuna. Kaadat puhtaaseen kulhoon ainoastaan valkuaisen. VINK! Paista keltuaisesta munakas.

Aloita vatkaaminen pienellä teholla. Käännä virtaa lisää koneeseen ja jatka vatkaamalla vahhto kovaksi valkoiseksi vaahdoksi. Hiljennä kierroksia ja lisää sokeria pieniä määriä kerrallaan. Vatkaa niin kauan kun vaahto on kiiltävää ja kovaa koostumukseltaan.

Kokeile nostella vatkaimen terillä, täytyy jäädä terävä huippu.

Onnistunut marenkipohja on silloin kun kaadat kulhon ylös-alaisin ja yhtään massaa ei tipu pöydälle.

Lisää loput raaka-aineet ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Laita uuni noin 100 asteiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja öljyllä sivelet paperiin noin 20 cm ympyräisen alueen. Puhtaalla kaapimella levität marenkimassan tasaisesti päälle. Saa olla hieman yli.

Nyt kuivatat marenkimassaa alatasolla noin 2 tuntia. Lopputuloksen on oltava rapea, hieman halkeileva päältä ja sisällä saa olla hieman notkeutta.

Toisaalta mikäli haluat, lämmitä koko marenki kovaksi, koska täyte hieman pehmentää koostumusta.

KUORRUTUS KOTIMAISISTA MARJOISTA

Käytä kauden puhtaita kotimaisia marjoja. Vadelma, mansikka, mustaherukka, punaviinimarja sokeroituna. Mitä tahansa, kun vain on makua ja täyttä ravintoa.

Vatkaa myös kermaa vaahdoksi ja sekoita se rahkaan. Jäähtyneen marenkimassan päälle levität tasaisen kerroksen kerma-rahkaseosta, marjat asettelet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...