tiistai 8. heinäkuuta 2014

Raparperi ja Lemon Posset


RAPARPERI-LEMON POSSET

Raparperi, tuo tunkion kuningatar. Mutta kuningatar voi olla myös hyvä ja upea, kun se on saanut oikeata kunnollista ravintoa. Hieman hapan ja joidenkin mielestä karvas. Tai jotakin sinne päin.

Makuasioita. Mutta kun yhdistää raparperiin raikkaan sitruunan, täyteläisen kerman ja vielä sokeria, tulee hieno jälkiruoka. Uskokaa, sekä pirun hyvä.

Tein raparperi tuskassani seuraavan herkun. Kuvankin sain onnistumaan, koska löysin sellaisen kuvankäsittelyohjelman, mikä totteli minua. Annoksesta riittää hienosti kahdelle, hieman kuin pihtailee, niin neljälle. Helppo ja huippuhieno.

Raparperia n. 2.5 dl pilkottuna
Kanelia 1 tl
Hillosokeria n. 0.5 dl
Vettä plus 1 dl

Huuhtele ja pilko raparperit. Laita vettä kattilaan ja keitä raparperit pehmeäksi. Lisää sokeri, maistele. Mikäli on hieman karvasta, lisää hieman tarvittaessa. Keitä hieman kokoon ja mausta kanelilla. Jäähdytä hilloke.

Tämä on muuten ihan hyvä resepti, mikäli haluat purkittaa, säilöä raparperit.

Valmista Lemon Posset. Simppeliä ja nopeata valmistaa. Käy kakun väliin, jäätelön päälle tai sellaisenaan. Nyt raparperille.

Kermaa 2 dl
Sitruunanmehua n. 0.5 dl
Sokeria 3/4 dl

Kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja sekoita noin pari-kolme minuuttia. Siirrä kattila sivuun ja lisää sitruunanmehu. Sekoita. Jäähdytä. Laita jääkaappiin.

Kunnes on Lemon Posset on hieman hyytynyt ja raparperihilloke jäähtynyt laita tarjoiluastiaan pohjalle raparperi ja kaada varovasti Lemon Posset päälle. Anna vielä hetken olla jääkaapissa.

Hei! Raparperijälkiruoka ja uusi ulottuvuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...