Siirry pääsisältöön

Jösses mikä pizza valmistuu grillissä!

Ehkäpä kesän tähän mennessä paras pizza? Ehkäpä?
Pizza kaasugrillissä, pizza puugrillissä, pizza hiiligrillissä mutta kuitenkin se täydellinen pizza ja valmistuu ulkona. Kuka on saanut maistaa kiviarinauunissa valmistettua pizzaa, on se aivan eri asia kuin joka nurkassa seisovien kebab-pizzerioiden tekeleet. Siinä on pohjassakin se maku mukana. Lievä savu ja tekemisen maku.

Pizza valmistuu hienosti grillin lämmössä. Grilli on kuuma ja pizza tarvitsee kuumuutta. Kun valmistat ohuen pohjan niin ei voi pizza epäonnistua. Pizzan täytteet on jokaisen omasta mieltymyksestä kiinni.

Mielestäni tärkeimmät "pointit" ovat ohut kunnollinen pohja, kastike alle ja kastikkeen päälle heti juustoraastetta ja seuraavaksi muut täytteet. Mutta ei liikaa. Ja täytteiden päälle taas juustoraastetta, ripaus vain.

Käytä mielummin Durumvehnäjauhoja, saat sitä sitkoa ja leivottavuutta. Onnistuu myös tavallisella vehnäjauholla. Kaulitse erittäin ohueksi. Mikäli sinulla on pizzakivi, ok.

Ellei ole valmista, tasaisella parilalla. Pitää olla öljytty. Itselläni on sen verran elämää nähnyt parila, kaasugrillissä että tein paistoalustan katiskaverkosta.

Mittaa grillisi koko ja katiskaverkkoa taittele noin 8 kerrosta päällekkäin. Runno kasaan ja alusta on valmis. Muista öljytä aina paistamisen välissä.

Valmista pohja. Tässä tämä resepti. Kaulitse ohuiksi ja nosta öljytyn ritilän, parilan tai kiven päälle. Grilli täysille. Noin 5 minuuttia, välillä tuuletellen ja niin kauan kun juustot sulaa pintaan. Mikäli paisto tuntuu pohjassa epätasaiselle, nosta tai siirrä paikkaa hetkeksi. Mutta pizza saa olla pohjasta hieman tummahko, lisää vain makua.

Ja saman tien pöytään. Jösses, syöt ulkona ja nopeasti sormin. Polttaa juusto pirusti suuta, mutta pohjaan tarvitsee päästä käsiksi.

Laitoin tällä kertaa metukkaa, ananasmurskaa, mozzaraastetta ja kylmäsavukinkkua. Pohjaan laitoin kastikkeeksi aivan tavallista ketsuppia ja BBQ Whiskey kastiketta.

Niin hyvää kuin voi ABC myymälästä saada. ;) En myöskään pyydä anteeksi sitä että se BBQ kastiketta, se oli Grillimaisteri sarjaa Lidl:istä. Anteeksi, silti!
Pizza paistoalusta grilliin, muistat vain voidella ennen pizzalättyä!

Kommentit

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…