torstai 3. heinäkuuta 2014

Jösses mikä pizza valmistuu grillissä!

Ehkäpä kesän tähän mennessä paras pizza? Ehkäpä?
Pizza kaasugrillissä, pizza puugrillissä, pizza hiiligrillissä mutta kuitenkin se täydellinen pizza ja valmistuu ulkona. Kuka on saanut maistaa kiviarinauunissa valmistettua pizzaa, on se aivan eri asia kuin joka nurkassa seisovien kebab-pizzerioiden tekeleet. Siinä on pohjassakin se maku mukana. Lievä savu ja tekemisen maku.

Pizza valmistuu hienosti grillin lämmössä. Grilli on kuuma ja pizza tarvitsee kuumuutta. Kun valmistat ohuen pohjan niin ei voi pizza epäonnistua. Pizzan täytteet on jokaisen omasta mieltymyksestä kiinni.

Mielestäni tärkeimmät "pointit" ovat ohut kunnollinen pohja, kastike alle ja kastikkeen päälle heti juustoraastetta ja seuraavaksi muut täytteet. Mutta ei liikaa. Ja täytteiden päälle taas juustoraastetta, ripaus vain.

Käytä mielummin Durumvehnäjauhoja, saat sitä sitkoa ja leivottavuutta. Onnistuu myös tavallisella vehnäjauholla. Kaulitse erittäin ohueksi. Mikäli sinulla on pizzakivi, ok.

Ellei ole valmista, tasaisella parilalla. Pitää olla öljytty. Itselläni on sen verran elämää nähnyt parila, kaasugrillissä että tein paistoalustan katiskaverkosta.

Mittaa grillisi koko ja katiskaverkkoa taittele noin 8 kerrosta päällekkäin. Runno kasaan ja alusta on valmis. Muista öljytä aina paistamisen välissä.

Valmista pohja. Tässä tämä resepti. Kaulitse ohuiksi ja nosta öljytyn ritilän, parilan tai kiven päälle. Grilli täysille. Noin 5 minuuttia, välillä tuuletellen ja niin kauan kun juustot sulaa pintaan. Mikäli paisto tuntuu pohjassa epätasaiselle, nosta tai siirrä paikkaa hetkeksi. Mutta pizza saa olla pohjasta hieman tummahko, lisää vain makua.

Ja saman tien pöytään. Jösses, syöt ulkona ja nopeasti sormin. Polttaa juusto pirusti suuta, mutta pohjaan tarvitsee päästä käsiksi.

Laitoin tällä kertaa metukkaa, ananasmurskaa, mozzaraastetta ja kylmäsavukinkkua. Pohjaan laitoin kastikkeeksi aivan tavallista ketsuppia ja BBQ Whiskey kastiketta.

Niin hyvää kuin voi ABC myymälästä saada. ;) En myöskään pyydä anteeksi sitä että se BBQ kastiketta, se oli Grillimaisteri sarjaa Lidl:istä. Anteeksi, silti!
Pizza paistoalusta grilliin, muistat vain voidella ennen pizzalättyä!

1 kommentti:

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...