tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tulossa rapujuhlat, venetsialaiset! 10 reseptiä!


Keskikesän juhlaa, mikä se on?

Lähinnä tuli mieleen nyt syksyn juhlaa. Rapujuhlat on vietetty ja sen jälkeen saamme viettää Venetsialaisia, sitten alkaakin jo pikkujoulukausi sekä tulee joulu. Aivan törkeän positiivinen ajattelutapa. Onneksi kuitenkin ei ihmisiä delannut samoja määriä kuin edellisinä juhannuksina. Puolensa kaikella.

Mutta älkää pitäkö minua nyt ihan katkerana, pessimistisenä ihmisenä, kuka tykkää pipertää ruokaa, mutta silti kitisee jopa säästä. Juhla kuin juhla! Yksi muiden joukossa. Aina voi juhlia jotakin. Mutta juhliin kuitenkin kuuluu ruoka ja siitä tykkään.

Aterian valmistaminen on luovaa ja "aivot narikkaan" tyyliin harrastettavaa mukavaa ajanvietettä. Kun sen saat onnistumaan kunnolla ja itselläsi sekä kanssa ihmisillä on suut maireena, niin se on ruokaharrastelijan juhlapäivä.

Syötiin siis me myös juhannuksen aikoina. Mutta ei vedelty nyt kauheasti grilliruokaa, vaan lähinnä pipersin Saken voimin keittiössä. Ei naapurin Saken, vaan sen juoman kanssa. ;)

Tässäpä siis Habanerokitchenin juhannus setti yhteenvetona. Reseptejä tippuu sivuille sitten aikanaan. Mutta lupaan että ennen rapujuhlia!
Raparperi-Manteli keikauskakku. Heepo mikä pohja! Päällä ihan vatkattua kermaa.
Leivottiin hieman koska raparperit kummitteli suurine lehtineen. Tämä mantelinen pohja oli ihan sairaan hieno. Päälle vaan kermaa vaahdotettuna ja siinä tuli mahtava yhdistelmä, raparperin kanssa.

Härän sisäfilettä, riisiä, Bulgogi-kastiketta ja paahdettua seesaminsiemeniä. Ihan jytä!
Kuva ei taaskaan anna oikeutta tälle aterialle. Kunnollinen liha, se vain suli suuhun. Mikäli omistaisi tekohampaat, ei niitä tarvitsisi lainkaan. Bulgogi-kastike antoi hieman jytyä. Suosittelen.

Jäätelöä ja karamellisoituja ananaksia. Helppo, nopea ja hyvä kesäinen jälkiruoka
Kun aito ananas ja ruokokidesokeri yhdistyy, syntyy makea jälkiruoka. Lämpimänä jäätelön päälle. Älä tuuttaa makua purkista tai tetrasta, käytä 4 minuuttia ja saat tuoretta.

Carpaccio tyylinen salaatti. Tuoretta vihreää ja liha. Mieskin voi syödä salaattia!
Välillä tarvitsee keventää, mutta pidä proteiinin saanista kiinni, sekä myös nälkä loitolla. Leikkasin härän sisäfileen ohueksi ja kun lihan pinnassa oli mausteet ja syödään kylmänä. Valmistui carpaccio! Omalla tavallaan.
Oletteko maistaneet Sakea? Se on Sake.
Yhdistä Lemon Posset ja hieman makeahko raparperi-hilloke. Mausta kanelilla. Loistava yhdistelmä.
Onnistuin valmistamaan täydelliset pihvit ja muut systeemit Härän sisäfileestä!
Chicken Yakitori vartaita. Hienosti menee riisin kanssa. Jösses! Teriyaki-kastike tietenkin.
Kuka käskee laittaa suklaan uuniin? Käsky kävi ja täydellistä paahdettua valkosuklaata.
Avokado ja Lime, ne yhteen sopii. Tee sorbetti ja paahdettua valkosuklaata päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...