sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Sorbetti, kuusenkerkkä-karpalo drinkki

Kuusenkerkkä Sorbetti. Kesäinen jäädyke.
Semifreddo ajattelin mutta oikeasti eneämmän sorbetti. Kun oikeasti termejä käyttää ja tutkii asiaa pintaa syvemmältä, olisko sittenkin hieno sorbetti? Sorbetti on jälkiruoka jossa mehu on jäässä ja sen ympärille kyhätty jälkiruoka. Mehujää, ilman tikkua. Nyt yhdistin Kuusenkerkkäjuoman, pakastimen ja kerkät. Odottakaas hetki, yhdistetään vielä karpalolikööri. Annetaan jäätyä ja sitten varovasti sulaa hieman. Mikäli haluat sorbetin laita lusikka annoksen viereen.

Mikäli haluat raikkaan kesäisen drinkin, hienolla maulla. Nauti hitaasti. Hieno juoma.

Valmista Kuusenkerkkäjuoma. Muuta hieman suhdetta eli kolme litraa nestettä ja plus 500 grammaa sokeria. Saat hieman makeampaa. Sorbettiin, semifreddoon, mehujääksi tai drinkiksi todella hyvä. Ja tietenkin jytyksi C-vitamiinipommiksi myös.

Kaada kuusenkerkkäjuomaa tarjoilukulhoon, cocktail lasiin tai vastaavaan. Laita pakastimeen alkuun noin tunniksi. Kurkista välillä, ettei ole umpijäässä! Pakastimissa on eroja lämpötilassa, joten paha sanoa! ;)

Käy nyt poimimassa kuusenkerkkiä ja huuhtele kunnolla.

Kunnes kuusenkerkkäjuoma on hyytynyt hieman, tee cocktailtikulla, varrastikulla reikiä keskelle ja asettele kuusenkerkät pystyyn annokseen. Vielä takaisin pakastimeen. Älä aja läpijäähän, vaan saa olla helposti lusikalla rikottavaa.

Valinta kysymys! Jos haluat tarjoilla jälkiruokana tyyliin sorbetti, syö heti. Mikäli haluat nauttia kesäisen hienon juoman, ota huoneenlämpöön tai terdelle mukaan ja nauti sitä tahtia kun jää sulaa.

Älähän vielä. Otetaan loppu maku, hipostellaan ulkonäköä. Kuvitellaan suomen puhdasta luontoa ja nautitaan kesästä. Yhdistät karpalon ja hieman pihkaisen kuusen. Joten...

Kuusenkerkkä-Karpalo drinkki. Kesädrinkki. Kuvan laatu ei vastaa makua.
Kaada Karpalolikööriä keskelle annosta. Älä liikaa, joten odota hetki kun likööri valuu lasin pohjaa kohden. Jännä, hieman punakka väri. Maku natsaa molemmat yhteen hienosti. Vielä kehoitat maistamaan pieniä biittejä kerkistä on makuyhdistelmä valmis. Tässä kaikki ja helppo, mutta ei huono kesädrinkki tai jälkiruoka on nautittavissa.

1 kommentti:

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...