Siirry pääsisältöön

Sorbetti, kuusenkerkkä-karpalo drinkki

Kuusenkerkkä Sorbetti. Kesäinen jäädyke.
Semifreddo ajattelin mutta oikeasti eneämmän sorbetti. Kun oikeasti termejä käyttää ja tutkii asiaa pintaa syvemmältä, olisko sittenkin hieno sorbetti? Sorbetti on jälkiruoka jossa mehu on jäässä ja sen ympärille kyhätty jälkiruoka. Mehujää, ilman tikkua. Nyt yhdistin Kuusenkerkkäjuoman, pakastimen ja kerkät. Odottakaas hetki, yhdistetään vielä karpalolikööri. Annetaan jäätyä ja sitten varovasti sulaa hieman. Mikäli haluat sorbetin laita lusikka annoksen viereen.

Mikäli haluat raikkaan kesäisen drinkin, hienolla maulla. Nauti hitaasti. Hieno juoma.

Valmista Kuusenkerkkäjuoma. Muuta hieman suhdetta eli kolme litraa nestettä ja plus 500 grammaa sokeria. Saat hieman makeampaa. Sorbettiin, semifreddoon, mehujääksi tai drinkiksi todella hyvä. Ja tietenkin jytyksi C-vitamiinipommiksi myös.

Kaada kuusenkerkkäjuomaa tarjoilukulhoon, cocktail lasiin tai vastaavaan. Laita pakastimeen alkuun noin tunniksi. Kurkista välillä, ettei ole umpijäässä! Pakastimissa on eroja lämpötilassa, joten paha sanoa! ;)

Käy nyt poimimassa kuusenkerkkiä ja huuhtele kunnolla.

Kunnes kuusenkerkkäjuoma on hyytynyt hieman, tee cocktailtikulla, varrastikulla reikiä keskelle ja asettele kuusenkerkät pystyyn annokseen. Vielä takaisin pakastimeen. Älä aja läpijäähän, vaan saa olla helposti lusikalla rikottavaa.

Valinta kysymys! Jos haluat tarjoilla jälkiruokana tyyliin sorbetti, syö heti. Mikäli haluat nauttia kesäisen hienon juoman, ota huoneenlämpöön tai terdelle mukaan ja nauti sitä tahtia kun jää sulaa.

Älähän vielä. Otetaan loppu maku, hipostellaan ulkonäköä. Kuvitellaan suomen puhdasta luontoa ja nautitaan kesästä. Yhdistät karpalon ja hieman pihkaisen kuusen. Joten...

Kuusenkerkkä-Karpalo drinkki. Kesädrinkki. Kuvan laatu ei vastaa makua.
Kaada Karpalolikööriä keskelle annosta. Älä liikaa, joten odota hetki kun likööri valuu lasin pohjaa kohden. Jännä, hieman punakka väri. Maku natsaa molemmat yhteen hienosti. Vielä kehoitat maistamaan pieniä biittejä kerkistä on makuyhdistelmä valmis. Tässä kaikki ja helppo, mutta ei huono kesädrinkki tai jälkiruoka on nautittavissa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…