perjantai 13. kesäkuuta 2014

Jäätee ja maistuu minttu, mint ice tea

Minttuinen juoma, Jäätee
Rehottaako puutarhassasi jo mintut! Minttu on hieno kasvi mutta jos ei saa sitä hallintaan, muuttuu nopeasti villiyrtiksi. Se leviää ja leviää ja valtaa koko yrttitarhasi. Joten vinkki. Istuta minttu esimerkiksi ämpäriin mistä on pohja pois ja kaiva se mullan alle. Kaikesta riesasta huolimatta on minttu kuitenkin oiva yrtti. Raikas kuin Pepsodent tahna. Ja se maustaa useita eri ruokia ja juomia.

Välimeren maissa on esimerkiksi minttutee se juttu, millä saadaan sinut tuntemaan olosi erittäin vieraanvaraiseksi basaareissa. Tirsk! Tietenkin ostamaan kaikkia krääsää ja halvalla. Mutta se sairaan kuuma tee saa sinut jäämään hetkeksi.

Sitten kun tee on juotavassa lämpötilassa niin oletkin jo huomaamatta ostanut tuliaiset ja matkamuistot samalla. Kokemuksesta puhun. Ota siis varman päälle ja tee minttuinen juoma, kylmänä. Muutama kalikka jäitä sekaan on sinulla jäätee tyylinen janojuoma.

ICE TEA MINT - MINTTU JÄÄ TEE
  • mintunlehtiä 2-3 dl
  • vettä 1 litra
  • sokeria n. 2 rkl
  1. Pilko minttu todella hienoksi silpuksi veitsellä. Näin saat paremmin makua irti.
  2. Kiehauta vesi ja lisää rikotut mintunlehdet sekaan. 
  3. Lisää muutama ruokalusikallinen sokeria. 
  4. Anna hautua noin 10 minuuttia.
  5. Kaada siivilän läpi kannuun ja anna jäähtyä. 
  6. Laita jääkaappiin vielä kylmenemään. 
  7. Voit tietysti käyttää jääpaloja apuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...