torstai 19. kesäkuuta 2014

Ravintola Gaijin ja Boulevard Social, Helsinki

En tiedä tunteeko kukaan, mutta oikealla on Tomi Björk, Björkin Tomi. Kuva: Herneetkin Rokkaa.
Jälleen kokemus, missä yhdistyvät upeat makuyhdistelmät, hillitty mutta erittäin tyylikäs ja viihtyisä sisustus ja todella taitava henkilökunta.

Minulla oli mahdollisuus mennä kylään. Tietysti otin kutsun vastaan koska olen saanut aiemmista saman kaksikon ravintoloista niin hienoja fiboja, elämyksiä jota ei voi kuvata, kukaan ei osaa niin hyvin kirjoittaa tai kuvailla makua. Tämä kaksikko on Tomi Björk ja Matti Wikberg. En tiedä oletteko aiemmin kuullut heistä mitään? Tomi Björk saattaa olla naamasta tuttu.

Kirjoitan nyt Boulevard Social ja Gaijin. Tarkka osoite on Bulevardi 6.
Ravintola Boulevard Social, Helsinki. Bulevardi 6 Kuva: Herneetkin Rokkaa
Ensin Boulevard Social. Hienoja annoksia rakennettu visuaalisesti ja makuina löydät Välimeren ympäristön makuvivahteita. Löydät myös Kreikkaa, Libanonia, Marokkoa ja Tunisiaa. Nokkelasti yhdistetty suomalaiseen makumaailmaan sopiviksi annoksiksi. Boulevard Social on Bistro jossa viihtyy.

Se terassi kannattaa kokeilla ja palaan edelleen juomiin. Ota niitä ja snack annokset. Tai mikäli oikein haluat syödä pitkän kaavan mukaan ja makuelämyksen kokea, ehdottomasti maistelu menu. Saat paljon sopivalla rahalla. Boulevard Social tarjoilee myös lounasta. Vink!

Katso lisää Boulevard Socialin kotisivuilta.

Gaijinin keittiö ottaa vaikutteet Koreasta, Japanista ja Pohjois-Kiinasta. Ravinta Gaijin on Bistro Boulevard Socialin vieressä, sisäänkäynti Yrjönkadun ja Bulevardin kulmassa.

Hieno sisustus ja täälläkin on mahdollisuus "chillailla", syödä rennommin ja viihtyä, viettää aikaa.

Gaijinin terassille paistaa aurinko. Ei haittaa vaikka sataisi, niin ne juomat edelleen, ruokaa unohtamatta tekevät ainakin jossakin vaiheessa sen auringon. Kun vedät riittävästi esimerkiksi Sakea tai maistuvia drinkkejä, niin kyllä.

Muuta aiheeseen liittyviä juttuja:

Ravintola Bronda - Brasserie Bronda
Farang - ruokaorgasmi maistelumenusta
Ravintola Farang myytti - maapähkinäkastike
Vapise Björkin Tomi - Wasabilohta
Karamelliporsasta

Ja nyt asiaan tärkeimpään. Olen monesti ravintolassa syömässä käydessäni ollut aivan sitä mieltä, että huonosti otettu valokuva on enemmän kuin pohjaan palanut kaurapuuro. Siksi pyrin mahdollisuuksien mukaan välttämään kuvaamista. Mutta kun valokuva annoksesta on oikeassa valoituksessa, oikeassa kulmassa ja annos visuaalisesti näyttävä niin rohkenen esitellä sen. Tällä vierailulla omat kuvani olivatjälleen sitä tasoa, että Ravintola Gaijin ja Ravintola Boulevard Social ei todellakaan ole ansainnut sellaista kuraa, näistä annoksista, juomista ja viihtyvyydestä. Seuraavaksi pääset katsomaan ja fiilistelemään täydellisiä valokuvia täydellisistä ruoka-annoksista ja juomista.

Tässä näitä kuvia. Oikeita valokuvia annoksista ja ravintoloiden tarjonnasta.

Kiitos valokuvista ruokablogi Viva ciapatta, Aleksi. Punavuori Gourmet, Aniko. Herneetkin Rokkaa, Jii ja Nti Papu. Kiitos myös illasta Ravintola Gaijin ja Ravintola Boulevard Social, Tomi Björk ja Kata. Sekä kiitos myös muille paikalla olleille! Se on vain iso, Magnum-pullo! T: #maalaistollo


2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa niin upealta! Björckin ravintoloista etenkin Farangiin ja Gaijiniin pääsy on suuri unelma mulle, ei vaan valitettavasti oikein sovi 19-vuotiaan budjettiin ja kaupunkikin vähän väärä. Aasialainen ruokamaailma on toki tullut tutuksi kun kämppistelin vuoden verran ammattilaissushikokin kanssa Vegasissa, joten olisi aivan mahtavaa päästä näin maineikkaisiin aasialaisvivahteisiin mutta silti kotimaisiin paikkoihin syömään. Listalta kuolattuna annosten raaka-aineiden makuyhdistelmät ja tekstuurien vaihtelu vaikuttavat niin, niiiin hiotun houkuttelevilta. Ehdottomasti joskus pakko päästä kokeilemaan itse!

    VastaaPoista
  2. No, sitten kun se joskus osuu kohdalle matka Helsinkiin niin ehdottomasti kokeiluun. Niissä molemmissa on myös niitä snack-tyylisiä annoksia, pääsee hyvin makuun. Toisaalta, hinta on sama kuin 4 huonoa lounasta jossakin. Suosittelen.

    VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...