Siirry pääsisältöön

Ravintola Gaijin ja Boulevard Social, Helsinki

En tiedä tunteeko kukaan, mutta oikealla on Tomi Björk, Björkin Tomi. Kuva: Herneetkin Rokkaa.
Jälleen kokemus, missä yhdistyvät upeat makuyhdistelmät, hillitty mutta erittäin tyylikäs ja viihtyisä sisustus ja todella taitava henkilökunta.

Minulla oli mahdollisuus mennä kylään. Tietysti otin kutsun vastaan koska olen saanut aiemmista saman kaksikon ravintoloista niin hienoja fiboja, elämyksiä jota ei voi kuvata, kukaan ei osaa niin hyvin kirjoittaa tai kuvailla makua. Tämä kaksikko on Tomi Björk ja Matti Wikberg. En tiedä oletteko aiemmin kuullut heistä mitään? Tomi Björk saattaa olla naamasta tuttu.

Kirjoitan nyt Boulevard Social ja Gaijin. Tarkka osoite on Bulevardi 6.
Ravintola Boulevard Social, Helsinki. Bulevardi 6 Kuva: Herneetkin Rokkaa
Ensin Boulevard Social. Hienoja annoksia rakennettu visuaalisesti ja makuina löydät Välimeren ympäristön makuvivahteita. Löydät myös Kreikkaa, Libanonia, Marokkoa ja Tunisiaa. Nokkelasti yhdistetty suomalaiseen makumaailmaan sopiviksi annoksiksi. Boulevard Social on Bistro jossa viihtyy.

Se terassi kannattaa kokeilla ja palaan edelleen juomiin. Ota niitä ja snack annokset. Tai mikäli oikein haluat syödä pitkän kaavan mukaan ja makuelämyksen kokea, ehdottomasti maistelu menu. Saat paljon sopivalla rahalla. Boulevard Social tarjoilee myös lounasta. Vink!

Katso lisää Boulevard Socialin kotisivuilta.

Gaijinin keittiö ottaa vaikutteet Koreasta, Japanista ja Pohjois-Kiinasta. Ravinta Gaijin on Bistro Boulevard Socialin vieressä, sisäänkäynti Yrjönkadun ja Bulevardin kulmassa.

Hieno sisustus ja täälläkin on mahdollisuus "chillailla", syödä rennommin ja viihtyä, viettää aikaa.

Gaijinin terassille paistaa aurinko. Ei haittaa vaikka sataisi, niin ne juomat edelleen, ruokaa unohtamatta tekevät ainakin jossakin vaiheessa sen auringon. Kun vedät riittävästi esimerkiksi Sakea tai maistuvia drinkkejä, niin kyllä.

Muuta aiheeseen liittyviä juttuja:

Ravintola Bronda - Brasserie Bronda
Farang - ruokaorgasmi maistelumenusta
Ravintola Farang myytti - maapähkinäkastike
Vapise Björkin Tomi - Wasabilohta
Karamelliporsasta

Ja nyt asiaan tärkeimpään. Olen monesti ravintolassa syömässä käydessäni ollut aivan sitä mieltä, että huonosti otettu valokuva on enemmän kuin pohjaan palanut kaurapuuro. Siksi pyrin mahdollisuuksien mukaan välttämään kuvaamista. Mutta kun valokuva annoksesta on oikeassa valoituksessa, oikeassa kulmassa ja annos visuaalisesti näyttävä niin rohkenen esitellä sen. Tällä vierailulla omat kuvani olivatjälleen sitä tasoa, että Ravintola Gaijin ja Ravintola Boulevard Social ei todellakaan ole ansainnut sellaista kuraa, näistä annoksista, juomista ja viihtyvyydestä. Seuraavaksi pääset katsomaan ja fiilistelemään täydellisiä valokuvia täydellisistä ruoka-annoksista ja juomista.

Tässä näitä kuvia. Oikeita valokuvia annoksista ja ravintoloiden tarjonnasta.

Kiitos valokuvista ruokablogi Viva ciapatta, Aleksi. Punavuori Gourmet, Aniko. Herneetkin Rokkaa, Jii ja Nti Papu. Kiitos myös illasta Ravintola Gaijin ja Ravintola Boulevard Social, Tomi Björk ja Kata. Sekä kiitos myös muille paikalla olleille! Se on vain iso, Magnum-pullo! T: #maalaistollo


Kommentit

  1. Näyttää ja kuulostaa niin upealta! Björckin ravintoloista etenkin Farangiin ja Gaijiniin pääsy on suuri unelma mulle, ei vaan valitettavasti oikein sovi 19-vuotiaan budjettiin ja kaupunkikin vähän väärä. Aasialainen ruokamaailma on toki tullut tutuksi kun kämppistelin vuoden verran ammattilaissushikokin kanssa Vegasissa, joten olisi aivan mahtavaa päästä näin maineikkaisiin aasialaisvivahteisiin mutta silti kotimaisiin paikkoihin syömään. Listalta kuolattuna annosten raaka-aineiden makuyhdistelmät ja tekstuurien vaihtelu vaikuttavat niin, niiiin hiotun houkuttelevilta. Ehdottomasti joskus pakko päästä kokeilemaan itse!

    VastaaPoista
  2. No, sitten kun se joskus osuu kohdalle matka Helsinkiin niin ehdottomasti kokeiluun. Niissä molemmissa on myös niitä snack-tyylisiä annoksia, pääsee hyvin makuun. Toisaalta, hinta on sama kuin 4 huonoa lounasta jossakin. Suosittelen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…