tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kuusenkerkästä kaikki, mitä sain irti!


Kaikki Kuusenkerkästä, melkein?

Poimi, mielummin ja ehdottomasti maanomistajan luvalla kuusenkerkkiä 2 litraa. Kuusenkerkkä on maanomistajalle kuin rahaa pankkiin, joten kysy lupa. Kerkästä, kuusipuu jatkaa kasvuaan. Kuusenkerkät eivät kuulu jokamiehen oikeuksien piiriin.

Huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Laita likoamaan noin 4 litraan vettä. Sitruunahappoa 25 grammaa sekaan. Saat sitruunahappoa hyvin varustautuneesta ruokakaupasta. Lohko sitruuna joukkoon. Anna olla viileässä, jääkaapissa 2 vrk. Älä pelästy, kun väri muuttuu haaleaksi. Silloin on kuusenkerkistä kaikki tarvittava irronnut nesteeseen.

Siivilöi kaikki eli sitruunanlohkot ja kuusenkerkät kirkkaaksi. Vinkki! Kahvisuodattimen läpi kylmänä onnistuu hyvin.

Kunnes liemi on kirkasta ja lisää sokeria sekaan 550 grammaa. Huomioithan että neste imeytyy ilmeisemmin kuusenkerkkiin ja keitto- ja suodatusvaiheen jälkeen on lientä sinulla noin 3 litraa.

Kiehauta nopeasti ja lusikalla vaahto pois pinnalta. Jäähdytä kunnolla.


Pullota. Säilytä viileässä. Tarjoile kauniin värinen, hyvänmakuinen ja ravitseva juoma kuohuviinilasista. Tämä on mahtava, kotimainen ja kesäinen juoma. Juhlaan ja arkeen.

Kuusenkerkkä taipuu myös hienosti erilaisiin juomasekoituksiin. Se on myös mahtava mauste halsteriperunoihin. Hieman kun ottaa lämpöä, rosmariini ei ole mitään. Kokeile marinadiksi. Hieno pihkainen maku. Maustaa lihan kuin lihan, mureuttaa myös tietenkin.

Ja jälkiruokana. Sorbetti. Jäädyke. Mehujää. Koristele aidolla kerkällä. Et saa kesäisempää jäädykettä, viilennystä tai jälkiruokaa kuin viileä kuusenkerkkä, täynnä makua.

Mene ja nauti puhtaan luonnon antimista. Todellista lähiruokaa ja lähijuomaa.

Kuusenkerkkä-Mansikka juoma.
Kuusenkerkkäsorbetti. Kuusenkerkkäjuomaa pakastimeen. Jäädytä hileiseksi.
Smoothie. Kuusenkerkkäjuomaa, melonia, rasvatonta jugurttia. Blenderin kautta!
Halsteriperunat ja kuusenkerkkämarinadi.
Kuusenkerkkäsiirappi ja muurinpohjaletut.
Marinadi lihalle kuusenkerkistä.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...