Siirry pääsisältöön

Beer Butt Chicken – Tölkkipersekana –Tölkkipersekana, Beer butt Chicken. Häijyn ruma siinä itsessään.
 BEER BUTT CHICKEN
  • kokonainen broileri
  • olutta 0.33 tlk 
  • suolaa 
  • pippuria
  1. Pintamausta kokonainen broileri kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. 
  2. Saat käyttää ihan koviakin otteita, kun hierot mausteet pintaan. 
  3. Pieni tölkki bisseä. Itse käytin Pirkka Lageria, siinä on kohdillaan hinta ja laatu, niin juomana kuin broilerin persuksissa. 
  4. Kannattaa vielä sitoa paketti kasaan pellavalangalla. 
  5. Laita uuniin 175 astetta ja anna broileri istuu tölkin kanssa siellä, noin tunnin ajan. Toisaalta voit myös maksimoida kosteuden, käyttämällä paistopussia.
Tölkkipersekana, Beer but Chicken onnistuu myös hienosti tilavassa grillissä. Ellei ole tilavaa, niin paistoaika on vain hieman pidempi. Toimi kuten uunissa valmistettaessa, mutta kiedo koko siivekäs folioon tölkin kanssa. Kannattaa suoralla liekillä aluksi antaa ottaa väriä ja savua pintaan ja sitten folioon. 

Toinen vinkki on että käytä folioalustaa tai taittele foliorullasta ritilän ja broilerin väliin alusta. Siivekäs tihkuttaa rasvaa kypsyessään joten ylimääräisiltä liekeiltä säästyt.

Grillissä paistaessa kannattaa olla lähellä ja hieman avata noin 40 minuutin jälkeen pakettia ja tarkistaa haarukalla lihan koostumus ja kypsyys.

Kunnes broileri on valmista syötäväksi, irroita tölkki varovasti ja ala repimään lihaa irti. Hieno, kostea ja ei kuiva broileriruoka on sinun.

Löydät varmasti mehukkaan ja ei todellakaan kuivaa siivekästä suuhusi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…