keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Beer Butt Chicken – Tölkkipersekana –Tölkkipersekana, Beer butt Chicken. Häijyn ruma siinä itsessään.
 BEER BUTT CHICKEN
  • kokonainen broileri
  • olutta 0.33 tlk 
  • suolaa 
  • pippuria
  1. Pintamausta kokonainen broileri kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. 
  2. Saat käyttää ihan koviakin otteita, kun hierot mausteet pintaan. 
  3. Pieni tölkki bisseä. Itse käytin Pirkka Lageria, siinä on kohdillaan hinta ja laatu, niin juomana kuin broilerin persuksissa. 
  4. Kannattaa vielä sitoa paketti kasaan pellavalangalla. 
  5. Laita uuniin 175 astetta ja anna broileri istuu tölkin kanssa siellä, noin tunnin ajan. Toisaalta voit myös maksimoida kosteuden, käyttämällä paistopussia.
Tölkkipersekana, Beer but Chicken onnistuu myös hienosti tilavassa grillissä. Ellei ole tilavaa, niin paistoaika on vain hieman pidempi. Toimi kuten uunissa valmistettaessa, mutta kiedo koko siivekäs folioon tölkin kanssa. Kannattaa suoralla liekillä aluksi antaa ottaa väriä ja savua pintaan ja sitten folioon. 

Toinen vinkki on että käytä folioalustaa tai taittele foliorullasta ritilän ja broilerin väliin alusta. Siivekäs tihkuttaa rasvaa kypsyessään joten ylimääräisiltä liekeiltä säästyt.

Grillissä paistaessa kannattaa olla lähellä ja hieman avata noin 40 minuutin jälkeen pakettia ja tarkistaa haarukalla lihan koostumus ja kypsyys.

Kunnes broileri on valmista syötäväksi, irroita tölkki varovasti ja ala repimään lihaa irti. Hieno, kostea ja ei kuiva broileriruoka on sinun.

Löydät varmasti mehukkaan ja ei todellakaan kuivaa siivekästä suuhusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...