torstai 8. toukokuuta 2014

Sitruuna-anjovispasta

Sitruunapestoa, pastaa ja anjovista. Sitruuna-Anjovispasta
Pastaruoka ja edelleen mukana makua sitruunasta. Viimeistellään anjoviksella ja koristellaan jollakin yrtillä. Sitruunapesto on helppo ja nopea valmistaa ja sopii pastaruokaan mahtavasti.

Sitruunapastaa ja anjovista. Kesä on tulossa ja järvestä saattaa nousta ahvenia. Tuli vain mieleen että halstrattuja ahvenia tämän kanssa on mahtavaa kesäruokaa. No, muikku savustettuna ei myöskään paha. Pestoreseptejä on paljon ja tämä sitruunapesto on yksi parhaimmista.

Pastan keittää oikein ja jättää sitä suutuntumaa, napakkuutta ja sekaan laittaa herkullista sitruunapestoa, sekoittaa kaikki sekaisin.

Päälle ihan reilusti anjovista fileenä. Ja koristelee vihreällä, maistuu se.

Sitruunapestoresepti
Tämä sitruunapestoresepti on oikeasti aivan mielettömän hyvä. Alunperin se on lähtenyt H.Alenin jostakin runsaista resepteistä ja liittyi parsaan.

Keitä riittävästi pastaa oikein. Keitinveden sekaan öljyä tai ei. Tästä öljyn sekaan laittamisesta on kymmentä eri koulukuntaa ja näkemystä, mutta aina olen laittanut ja pastan keittämisessä onnistunut. Italialainen illallinen, ruokakurssilla minulle neuvottiin taannoin keittämään tähän tyyliin.

Kunnes pasta on semikovaa, lisää sitruunapestoa sekaan. Nostele, että pestoa ja pastaa on mennyt kunnolla sekaisin. Laita lautaselle ja asettele anjovis päälle. Jos sattuu olemaan parmesania, raasta sitä hieman. Muutama yrtin lehti koristeeksi, valmis. Vaatii ehkä hieman Rieslingiä viileänä kaveriksi.

2 kommenttia:

  1. Tein eilen sitruunapestoa, tänks. Toimii. Vaihdoin anjovikset neulamuikkuihin. Hyvää oli.

    VastaaPoista
  2. Jap Polkkapossu! Anjovis on ja oli aika vahvan makuinen eli varmasti sopii paremmin suomalaiset normikalat!

    VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...