tiistai 13. toukokuuta 2014

Se täydellisin lohileipä - makuja mukana

Hollandaisea, uppomunia, pataleipää ja lohta sekä sampanjaa
Aamiaiselle tai brunssille ihan mieletön lohileipä. Tämä idea on tarttunut mukaan Ravintola, Bistro Balthazarin aamiaisbrunssilta. Restaurang Balthazar on erittäin suosittu ravintola New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Se on saanut myös vahvan suosituksen Michelin Guideen.

Nykypäivänä on kuulemma "Nykin" ravintoloissa jatkuva uudistamisen tarve ja suositut ravintola joutuvat muutaman vuoden välein ajamaan itsensä alas ja nostamaan jälleen täysin uudistuneena ylös ravintola skeneen.

No, samaahan melkein tapahtuu suomessa. Vasta Hans Välimäki tiputti muutaman Michelin tähden alas ja nyt on uusia syntynyt tilalla, mutta ei tietenkään tähdillä. Kovaa duunia on olla ravintoloitsija. Kirjoitan nyt kuitenkin leivästä, missä kohtaa maku, koostumus ja se ravitsee nälkäisen ihmisen. Briossiin oli alkuperäinen versio tehty. Loppu on kuitenkin vain viilaamista ulkonäön suhteen. Ja kuohuvaa rinnalle.

TÄYDELLISIN LOHILEIPÄ

Aloita edellisenä päivänä ja laita Pataleipä tekeytymään. Pataleipä on ihan mieletön leipä. Ei tarvitse vaivata päätä eikä taikinaa. Kaikki sekaan ja yön yli annat tekeytyä. Pataleipä paistetaan juuri silloin kun hienolle leivälle on käyttöä. Tuoreena, lämpimänä tarjolle. Tässä se suosittu, helppo resepti.

Hanki hyvää laadukasta ja mahdollisimman tuoretta lohta. Kylmäsavulohi on paras tähän leipään. Ajattelin myös että loimulohi tai muuten hyvällä "savulla" valmistettu lohi menisi hienosti väliin.

Valmista Hollandaisekastike. Kuulostaa vaikealta, mutta se ei ole. Onhan niitä pussikeittonakin, kuitenkin mielestäni aivan eri asia. Mr. Google neuvoo, mutta vinkiksi on yksi hieno resepti tämä Hollandaisekastike. Jos itse onnistuin, muutkin onnistuu. Ainut juttu oli se, kun kalan kanssa sopii sitruuna ja sen tuoma hapokkuus, niin tikistä mehua sekaan. Jos meni yli, paikkaa pienellä määrällä sokeria. Maistellen, maistellen saadaan mahtava lopputulos.

Tee uppomunat. Perinteisellä tavalla etikkaisessa vedessä pyöritellen tai käytä sitä Elmukelmu vaihtoehtoa. Helppo, siisti ja neljän minuutin jälkeen saat täydelliset uppomunat.

Kasaa leipä lautaselle. Saa ja täytyy olla iso. Kerralla kunnolla ja syödään haarukalla ja veitsen avulla. Uunituoretta pataleipää pohjalle. Lohta todella isot siivut päälle, että leipää ei juuri näkyisikään. Muutama uppomuna päälle ja kunnolla hollandaisekastiketta. Jos haluat hipostella, raikasta rapasakkaa salaattia lautaselle.

Todella maistuva ja täyttävä kokonaisuus. Periaatteessa tämä on valmis ateria ihan näinkin. Joten pystyn suosittelemaan, ehdottomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...