maanantai 26. toukokuuta 2014

Nanna - Kai Kallio - Vesa Saaristo = Uuuh!

Paistettua Merirapua, grillattua purjoa ja ketunleipää
Nyt kirjoitan elämyksestä, kokemuksesta sekä hienosta hetkestä. Ihminen kun saa samaan läjään ruokaa, kiksejä ja niksejä, uskoo ja näkee, että appelsiini lyö tulta. Näkee ihmisiä joilla on yhtä kieroutunut harrastus kun ruoka ja vielä kieroutuneempi harrastus - ruokabloggaaminen. Siis näkee nyt ihan elollisena ja elävänä, ei ainoastaan blogien kautta. Vielä kun olet autolla liikenteessä ja tarjolla olisi aivan mielettömän hyvillä makukikseillä olevia kesäisiä drinkkejä, tunnet itsesi hetken ajan fiksuksi. Ok, sain palautetta että "annat fiksun kuvan kun olet selvinpäin". Mitenköhän tämä pitäisi tulkita? Asiaan nyt äkkiä että se fiksuus säilyy! Nanna, yksi esikuvani ruokabloggaamisessa, Kaikki äitini reseptit blogista, suuri taidoiltaan ja luonteeltaan....;) On se! Hän sai osalleen tilaisuuden että Dietan ammattikeittiöön saa muutaman apulaisen ja He laittavat ruokaa pienen setin. Sai Nanna hyvät vermeet ympärille ja yhteensä neljä miestä. Ei huono tilanne. Kun Nanna, pohjalaisittain asiat ilmaisee, miehethän toimii! Oli muutama apukokki, sitten mies joka sai sen appelsiinin tuleen, mutta en minä ja ujo Barista. Faciliteetit oli siis kunnossa ja näillä mentiin.Kuka muistaa mikä tämä oli?

Hiillostettua kuhaa, pakurikääpävaahtoa ja mummon kurkkua

Kai Kallio - Ravintola Sinne, Porvoo

Nanna, Kai ja Vesa eli Nanna ja apupojat

Alhonpakan ankkaa, paistettua punajuurta ja Värtsilän vadelmia

Burrata Mozzarellajuustoa, mäntyöljyä

Raparperia, jugurttimoussea, mansikoita ja Italialaista marenkia

Tämä oli drinkki ja lakupiippu, mutta loistava jälkiruokakeitto

Saarikon työasu. Hieno naurava kokki!
Mutta tosissaan nyt. Oli kyllä huikea ilta. Opin ja sain kiksejä. Näin jälleen omin silmin että rakkaat lukijat, älkää moittiko ravintolaruokien hintaa. Kun se taideteos kaikkine makuvivahteineen saatetaan eteenne niin monta eri vaihetta on käynyt läpi. Opin ja kuulin myös että ei se ole kaikkien ihmisten hommaa perustaa ravintola. Siinä on monta monessa, tilat, liiketoimintasuunnitelma, koneet, keittiö, välineet, sisustus ja tietenkin astiat. Nekin maksaa että paikasta saa toimivan ja viihtyisän. Opin myös sen että syökää ravintoloissa, missä on kasvot. Kun ravintolalla on kasvot, laatu on takuuvarmaa. Opin sen että tee niinkuin Nanna, hanki hyvä tiimi. Ja kun Nannan tiimi alkoi saamaan annoksia pöytään oli kaikilla suu maireena. Ole yhtä avoin ja hauska, kuten Dietan Meku ja oliko se Irkku, mutta loistavaa työtä! Kiitos! Ja se ujo kahvimies, barista! Tiesi paljon ja sai pelottavat hammaslääkäristä tutut välineet näyttämään siedettäviltä. Niillä tehtii kahviin eri juttuja, visualisoitiin mutta kyllä ujo kahvimies osasi kahvitkin sekoittaa. Entä Robert Arcus Finlandilta ja niiden oma taitava juomanlaskija. Ei todellakaan, hitto mitä drinkkejä! Ihailtavaa.

Kiitos Nanna - olen edelleenkin fiiliksissä. Ihan sun puolesta. Ja kiitos kaikille muillekkin. Oli todella kiva nähdä ja tutustua.

Mutta niin Nannaa illasta oikeita valokuvia ja todellista asiaa voit lukea, kannattaa lukea täältä:

Hieno päivä vaikka purjot paloo - Nanna, Kaikki äitini reseptit
Nannaa bloggaajien kanssa - Tiskivuoren emäntä
Nanna kokkaa oksat pois - Andalusian auringossa
Ruokabloggaajat Dietalla - Dieta Heres

2 kommenttia:

  1. Olin minä kyllä niin itteäni paremmassa seurassa, kaikin puolin, mutta ihana päivä oli!

    VastaaPoista
  2. Nanna! Paikkasi oli juuri siellä! ;) Huipulla!

    VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...