perjantai 30. toukokuuta 2014

Kuusenkerkkä valkosipulimarinadi


Villiyrtti, melkein. Mutta kuusenkerkkä on mieto, pienesti pihkainen mielestäni kuitenkin hienon makuinen raaka-aine kesäiseen ruokaan. Kuusenkerkkä on pehmeä, pureskeltavissa ole C-vitamiini pommi. Ja paljon muitakin hyviä ominaisuuksia sisältävä takapihalta noukittavissa oleva lähiruoka. Nyt nämä ovat parhaimmillaan ja jälleen sain ihme jumituksen aiheesta.

Marinadia ajattelin että porsaanlihalle, saan grillissä sitten hieman "smokea", savun tunnetta ja makua, kun pehmeät kuusen neulaset ottavat lämpöä. Mitä makuvivahteisiin tulee niin valkosipuli toimii aina.

Hei, söin tätä ihan paljaaltaan. Ainahan tarvitsee omia ruokia maistaa, että saisi annosteluvirheet korjattua. Ja tykkäsin myös marinadin väristä. Kun lihat laitetaan vielä muovipussin tai piukkaan pakettiin käärityn elmukelmun sisään, marinadeineen. Annetaan olla vähintäin 3 tuntia viileässä. Mielummin yön yli, niin tulee murakkaa lihaa. Toimii varmasti myös naudanlihan kanssa, miksei broilerinkin.

Tein seuraavan marinadin kuusenkerkästä. Mukana on todella hieno makuvivahde. Käytin myös perunoihin ja sain onnistumisen iloa ja kaikki meni. Siitä myöhemmin.

KUUSENKERKKÄ-VALKOSIPULIMARINADI
 • kuusenkerkkiä n 0.5 dl silputtuna
 • oliiviöljyä 5 rkl
 • soijaa 3 rkl
 • valkosipulinkynsiä 4 kpl
 • mustapippuria rouheena
 • suolaa ripaus
 1. Poimi kuusenkerkät ja huuhtele kunnolla. 
 2. Silppua veitsellä aika pieneksi. Rakenne rikkoontuu ja maku pääsee irti. 
 3. Pilko myös valkosipulinkynnet aivan pieneksi. 
 4. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita kunnolla. Voit myös ulkonäköä hieman kaunistella laittamalla myös kokonaisia kuusenkerkkiä joukkoon. Saat lihan päälle paistaessa hieman vahvemmin savun tuntua. 
 5. Voitele loppumarinadilla lihoja paistamisen aikana. 
 6. Kääntele lihat ja pakkaa öljyn sekaan.
Raati arvioi makua, että jännä vivahde, mutta ei todellakaan paha. Kuulemma erilainen. Onhan se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...