keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Villiruokaa - Sami Tallberg villiä & valloittavaa

Sami Tallberg - Villiä & Valloittavaa
Villiä ruokaa eli puhdasta, suoraan luonnosta saatavaa ruokaa. Villiruoka on kaikkea mahdollista raaka-ainetta mitä voit löytää luonnosta. Villiruoka on jokaisen tavoitettavissa olevaa ravinnerikasta ravintoa.

Villiruokaa on sienet, riistat, marjat, kalat, vihannekset, yrtit ja jopa poro luetaan villiksi. Kaikki luonnossa vapaasti kasvava ruoka ja riistaeläimet. Kalastaminen on suosittua ja oikeata villiruokaa.

Villiruoka on jokaisen saatavilla.Luonnossa liikkuessa ja puutarhassa on hyvä kiinnittää huomiota myös ravinteikkaiden raaka-aineiden saatavuuteen. Hieman kun avataan Villiruokia, säästetään paljon ruokatalouden kustannuksissa.

Villiruokaguruksi tituleerattu Keittiömestari Sami Tallberg kertoo lisää villiyrteistä ja villiruokaan liittyvistä kasveista ja raaka-aineista,  vinkkeineen omilla nettisivuillaan. Kannattaa tutustua.

Sami Tallbergin kirja Villiä & Valloittavaa - suomalaisen nykykeittiön helmiä -

Sisältää noin 50 erilaista hienoa reseptiä. Ei ole vaikeata valmistaa puhdasta ravinteikasta ruokaa niiden mukaan. Kirjassa avataan myös hieman taustaa Villiruokaan liittyvistä asioista.

Reseptit on selkeitä ja kohtuullisen yksinkertaisia, mutta kotimaisesta luonnosta saadut raaka-aineet ovat tässä se juttu. Sellaisia pitkän perinteen omaavia maakuntaruokia.


Villiruoka ja kirjan reseptit ovat selkeitä ja idearikkaita
Jotenkin vain täytyy sanoa omalta kohdaltani se karu asia, että on jäänyt liian vähälle huomiolle lähimetsä, puutarha, naapurin pellot. Siellä on paljon syötävää ja ravinnoksi kelpaavia kasveja ja maustamiseen sopivia yrttejä. Miksi kantaa kaupasta, kun voi noukkia luonnosta?

Villiä & Valloittavaa Sami Tallberg on kirja, missä makupaletti syntyy villiyrteistä, marjoista, sienistä sekä puhtaiden järvien kaloista ja metsien riistasta. Saat arki- ja juhlapöytään sekä sesonkiherkkuihin vinkkejä läheltä hankitut raaka-aineet tarjoavat mukavaa vaihtelua. Valokuvaus on Liisa Valosen ammattitaitoa.

Kirjan on kustantanut Kirjakaari. Hinta noin 40 €.

Sain kirjan sponssina, mutta seison vakaasti kaiken tekstin takana. ;) Hyvä keittokirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...