Siirry pääsisältöön

Täydellisen Mölyn resepti

Täydellisen Mölyn resepti. Surkea ihmiskohtalo, mutta itsessään onnellinen
Möly on samaa kuin meteli. Mutta möly on myös tosimiesten nautintoaine ja herrojen herkku! On erilaisia likööriohjeita, reseptejä kunnollisen viinin valmistamiseen ja muita. Tätä jaloa juomaa ei pidä sekoittaa ollenkaan niihin. Tämä on aito ja alkuperäinen Möly! Ei edes kilju, vaan möly! Tarina ei kerro, mistä se nimi juontaa, vaan ainoastaan se kertoo siitä surullisesta asiasta kun rahat on loppu eikä muutakaan ole.

Alkoholilakia kiristetään jatkuvasti, holhoavalla otteella ja viinaralli Tallinnasta kasvaa jatkuvasti. Ravintolat ja anniskeluliikkeet on pulassa koska verotuksen takia alkoholin hankinta siirtyy viinajobbareiden ja muiden verotuloja negatiivisesti nakertavien yrittäjien haltuun. Valvonta ontuu ja riskit kasvaa.

Tämä mölyresepti on ääripää sille ilmiölle. Se on syntynyt, kun pää pitää saada sekaisin ja nauttia elämästä. Pimeät pullot on vienyt sossun- ja Kelan rahat alkukuusta ja loppukuukausi tarvitsee myös selvitä. Tämä tarina on tosi ja kuva autenttinen, kaverista kuka reseptin minulle paljasti.

Todelliset herrasmiehet nauttivat mölyä niin iloon, suruun ja aivan vain viihtyäkseen. Habanerokitchen on avoin kaikille uusille makuelämyksille ja ei karsasta uusia elämyksiä.

Ja oikein kun tonkii, niin saadaan myös ohjeet paremman ruuan ja juoman pariin. Möly on aivan eri asia kuin kilju. Ei saa sekoittaa.

Möly on hieman kuin viini joka paranee vanhetessaan, mutta huononee hapettuessaan.

Mölyn valmistaminen vaatii äärimmäistä taitoa joten nyt paljastan teille, tarkoin varjellun reseptin. Ja voiko onnellisempaa miestä olla kuin ko. mölyä nauttinut kaveri. Voimaan ei saa koskea ja Sisu on auto. Perkele!

MÖLYRESEPTI - MÖLYJUOMA

Mehukattia tai muuta mehutiivistettä iso tiivistepullo
Pikahiivaa 5 pussia
Vettä n. 28 litraa
Sokeria 6 kiloa

Sekoita mehutiiviste 28:aan litraa vettä. Lisää sokerit ja hiiva. Sekoita kaikki kunnolla keskenään. Laita kansi kevyesti päälle ja siirrä lämpimään paikkaan odottamaan. Huoneenlämmössä on aivan hyvä. Älä maistele ensimmäisen 3 vuorokauden aikana.

Kunnes 3 kokonaista vuorokautta olet kikkaillut muilla aineilla niin ei kun nauttimaan. Saat varmasti kokemuksia ja uusia euforioita elämääsi. Varo omia kengän nauhojasi. Perkutti!

Ja muista! Nautitaan siitä mehuputelista. Lasissa saattaa näyttää myös hyvältä.

Kommentit

 1. Kuulostaa yhtä oksettavalta kuin teininä luokkakavereiden luumukilju. Siinä tuli suolenhuuhtelu kaupan päälle.

  VastaaPoista
 2. Miksi tuohon pitää tuota mehua laittaa? Ennen vanhaan se korvattiin yhdellä rusinalla tai viinimarjalla. Laki nimittäin velvoittaa käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laki velvoittaa käyttämään tuoreita tai kuivattuja hedelmiä siten, että näiden makuaineet ovat selvästi aistittavissa.

   Se on samantekevää, laittaako sinne yhden rusinan vai ei ainuttakaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…