perjantai 4. huhtikuuta 2014

Täydellisen Mölyn resepti

Täydellisen Mölyn resepti. Surkea ihmiskohtalo, mutta itsessään onnellinen
Möly on samaa kuin meteli. Mutta möly on myös tosimiesten nautintoaine ja herrojen herkku! On erilaisia likööriohjeita, reseptejä kunnollisen viinin valmistamiseen ja muita. Tätä jaloa juomaa ei pidä sekoittaa ollenkaan niihin. Tämä on aito ja alkuperäinen Möly! Ei edes kilju, vaan möly! Tarina ei kerro, mistä se nimi juontaa, vaan ainoastaan se kertoo siitä surullisesta asiasta kun rahat on loppu eikä muutakaan ole.

Alkoholilakia kiristetään jatkuvasti, holhoavalla otteella ja viinaralli Tallinnasta kasvaa jatkuvasti. Ravintolat ja anniskeluliikkeet on pulassa koska verotuksen takia alkoholin hankinta siirtyy viinajobbareiden ja muiden verotuloja negatiivisesti nakertavien yrittäjien haltuun. Valvonta ontuu ja riskit kasvaa.

Tämä mölyresepti on ääripää sille ilmiölle. Se on syntynyt, kun pää pitää saada sekaisin ja nauttia elämästä. Pimeät pullot on vienyt sossun- ja Kelan rahat alkukuusta ja loppukuukausi tarvitsee myös selvitä. Tämä tarina on tosi ja kuva autenttinen, kaverista kuka reseptin minulle paljasti.

Todelliset herrasmiehet nauttivat mölyä niin iloon, suruun ja aivan vain viihtyäkseen. Habanerokitchen on avoin kaikille uusille makuelämyksille ja ei karsasta uusia elämyksiä.

Ja oikein kun tonkii, niin saadaan myös ohjeet paremman ruuan ja juoman pariin. Möly on aivan eri asia kuin kilju. Ei saa sekoittaa.

Möly on hieman kuin viini joka paranee vanhetessaan, mutta huononee hapettuessaan.

Mölyn valmistaminen vaatii äärimmäistä taitoa joten nyt paljastan teille, tarkoin varjellun reseptin. Ja voiko onnellisempaa miestä olla kuin ko. mölyä nauttinut kaveri. Voimaan ei saa koskea ja Sisu on auto. Perkele!

MÖLYRESEPTI - MÖLYJUOMA

Mehukattia tai muuta mehutiivistettä iso tiivistepullo
Pikahiivaa 5 pussia
Vettä n. 28 litraa
Sokeria 6 kiloa

Sekoita mehutiiviste 28:aan litraa vettä. Lisää sokerit ja hiiva. Sekoita kaikki kunnolla keskenään. Laita kansi kevyesti päälle ja siirrä lämpimään paikkaan odottamaan. Huoneenlämmössä on aivan hyvä. Älä maistele ensimmäisen 3 vuorokauden aikana.

Kunnes 3 kokonaista vuorokautta olet kikkaillut muilla aineilla niin ei kun nauttimaan. Saat varmasti kokemuksia ja uusia euforioita elämääsi. Varo omia kengän nauhojasi. Perkutti!

Ja muista! Nautitaan siitä mehuputelista. Lasissa saattaa näyttää myös hyvältä.

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa yhtä oksettavalta kuin teininä luokkakavereiden luumukilju. Siinä tuli suolenhuuhtelu kaupan päälle.

  VastaaPoista
 2. Miksi tuohon pitää tuota mehua laittaa? Ennen vanhaan se korvattiin yhdellä rusinalla tai viinimarjalla. Laki nimittäin velvoittaa käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laki velvoittaa käyttämään tuoreita tai kuivattuja hedelmiä siten, että näiden makuaineet ovat selvästi aistittavissa.

   Se on samantekevää, laittaako sinne yhden rusinan vai ei ainuttakaan.

   Poista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...