keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Parsaa ja limellä maustettua voikastiketta

Lime-voilla maustettua parsasalaattia ja #eu-bollat. Dippinä pesto-ranskankerma
Parsaa, kerran vielä ennen seuraavaa. Kirjoittelin vasta että seitsemän hyvää parsareseptiä. Jotenkin vain oli mentävä eteenpäin. Mutta, mutta... Sellainen kaveri kuin Saku Tuominen laittoi jumin päähäni. Parsa ja jumi, sekä parsan asettelu lautaselle. Ne upeimmat asiat on niitä kaikista yksinkertaisia.

Saku Tuominen näyttti screeniltä valokuvan, minkä oli lautaselle asetellut muistaakseni 2:den Michelintähden Chef, joku?

Ja muistaakseni oli puhetta myös hänen uudesta ravintolasta ja oliko myös maailmaan parhaasta parsasta, ranskassa. Muistaakseni. Ja niin edelleen.

Parsat olen aina pilkkonut kannasta ja kuorinut hieman nuppujen alta alaspäin. Riippuen käyttötarkoituksesta. Tai no, tietysti keittoon on mennyt soosina blenderin läpi.

Nyt se parsa sai uuden ulottuvuuden, jälleen. Pätki ja asettele. Kypsennä siihen napakkaan muotoon eli niin sanotusti "al dente". Tee parsalle lime-voikastike. Asettele ja koristele tuoreilla rucolan lehdillä.
PARSAA JA LIMEVOIKASTIKETTA

Parsaa riittävästi
Voita 2 rkl
Suolaa
Pippuria rouhaisu
Lime

Valmista kastike sulattamalla voi. Raasta sekaan yhden limen kuori ja purista siitä mehu. Kattilaan ja anna ottaa makua. Voit tietenkin sulattaa ekologisesti mikrossa. Ripaus suolaa ja pippuria sekaan.

Parsat niin, että se kanta osa pois. Siisti myös ulointa kerrosta, mikäli on kärsinyt vauriota poimiessa. Leikkaa tasalaatuisia pätkiä niin, että kantaosa on täysin suora. Kolmen-viiden sentin mittaisia. Saa ollamyös lyhyempiä.

Laita runsaaseen veteen merisuolaa ja anna veden kiehua. Lisää parsan pätkät sekaan ja kellota noin kolme minuuttia siitä kun vesi kiehuu uudestaan.

Huuhtele ja jäähdytä kylmällä vedellä että kypsyminen loppuu.

Ota matala tarjotin tai annostele lautaselle suoraan. Pala kerrallaan dippaat lime-voiseokseen ja pystyyn laitat esille. Ellei kaikki pysy pystyssä, se lisää vain näyttävyyttä.

Tiputtele sinne tänne tuoretta rucolaa. Dippaile ranskankerma-pestokastikkeeseen tai muuhun mieleisesi dippiin.

Tämä oli loistava parsa ja hienossa erilaisessa muodossa. Erittäin hyvä #eu-bollien kanssa. Niistä resepti tuloillaan blogiin.

2 kommenttia:

  1. Upealta vaikuttaa. Pitäisi järjestää häämenuu tyttärelle n .50 henkeä. Olisiko ehdotuksia?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Riitta! Nyt laitoit pahan, mutta sen voin kertoa kokemuksesta että pyydä noin isolle porukalle ainakin neljä-viisi ystävää avuksi. Muuten homma leviää käsiin. ;)

    VastaaPoista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...