Siirry pääsisältöön

Sinivalkoinen jalanjälki - Mieti hetki!


Kuva on kaapattu! K-Supermarket, anteeksi!
Tämä on paras kampanja mitä olen pitkiin aikoihin kuullut. Asia on tärkeä ja pienillä teoilla pystyy jokainen vaikuttamaan suuriin asioihin. Sinivalkoinen jalanjälki!

Itse en pidä lainkaan erilaisista marginaalisista mielen ilmauksista ja muista "vouhotuksista" ! Asioihin pystyy vaikuttamaan, kun suuntaa sen energian oikein ja oikeaan paikkaan, oikealla tavalla. Haasteista tykkään. Olen juossut muutaman maratonin, ne olivat haasteita. Olen selvinnyt hengissä vaikka auto ajoi yli, sekin oli haaste ja on edelleen.

Tämä on oikeasti se haaste mihin ei tarvita politiikkaa, uskontoa tai muuta "fundamentalismista" ajattelutapaa. Tämä Sinivalkoinen jalanjälki - kampanja koskettaa meitä kaikkia. Rahaa ei kulu yhtään sen enempää kuin normaalisti, vaan tässä on kysymys, mihin sen rahan suuntaat.

Nyt elämme jälleen kohtuullisen kurjia aikoja. Puhutaan paljon taloudesta, politiikasta, työttömyydestä, veroista, viinarallista. Eri nimillä kulkevat verot rasittavat kaikkia erilailla. En uskaltaisi sanoa että tasapuolisesti, mutta kuitenkin osuu jokaiselle ihmiselle suomessa. Toisille enemmän ja toisille vähemmän.

Ihmisen tarvitsee syödä, juoda ja pystyä nauttimaan elämästään. Tarvitsemme vaatteita päälle, sään mukaan. Tarvitsemme hygieniatuotteita. Välillä täytyy siivota. Tarvitsemme vapaa-aikaa jaksaaksemme. Lapset tarvitsevat turvallisen ympäristön elääkseen. Tarvitsemme julkista liikennettä ja vielä pitkien välimatkojen maassa, tarvitsemme useimmat autoa liikkuaksemme ja saadaksemme maksaa veroja sekä hankkiaksemme ruokaa pöytään. Me kaikki tarvitsemme jotakin. Tietysti tarvitsemme uuden ajatusmaailman, selvitäksemme näistäkin leikkauksista, mitä viimepäivinä on tullut julki. Se paljon puhetta herättänyt valtion #kehysriihi.

KUINKA VOIN VAIKUTTAA!

Pidä yksi päivä kuukaudessa jolloin ostat ainoastaan kotimaista. Se voi olla ruokaa, juomaa, erilaisia palveluita, vaatteita. Aivan mitä vain.

Nauti esimerkiksi kerran kuukaudessa lounas ulkona, lounasravintolassa.

Mikäli on mahdollisuus viettää iltaa ravintolassa, mene. Mene ravintolaan missä on aterialle sielu ja kasvot.

Valitse välillä kotimaista juomaa. Kiinnitä huomiota kotimaisiin pienpanimoiden valikoimaan. Niitä on paljon.

Tutustu lähellä tuotettuihin tuotteisiin. Jokaisella on aivan pienen matkan päässä yrittäjiä, joilla on halu ja tietynlainen kutsumus olla, asua ja kehittää maaseutua sekä pitää se elinvoimaisena.

Kiinnitä huomiota ruokaostoksilla ja valmista ateriasi kotimaisten tuottajien valikoimasta. Ei ole helpompaa tapaa olla mukana kampanjassa tai haasteessa, kuin tämä. Tietenkin auttaa enemmän jos suuntaa hieman lisää kulutus- ja ostotottumuksiinsa.

Matkusta välillä kotimaassa. On paljon hienoja paikkoja missä et ole käynyt. Löydät ravintoloita ja pieniä erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Kaikki nämä vie haastetta eteenpäin.

Tämä on juttu, johon uskon. Haluan olla mukana ja haastaa kaikki hyvästä, puhtaasta ravinnosta pitävät ihmiset mukaan. Yksi päivä, miellään useampikin, vain kotimaista ruokaa kuukaudessa. Helppoa ja hyödyllistä!

Koska tämä ruoka ja siitä välillä paatoksellakin kirjoittaminen on minulle tärkeä harrastus. Haluan haastaa myös bloggarit, kaikista eri aihe-alueista mukaan. Kirjoita yksi hieno blogikirjoitus kuukaudessa, kotimaisesta ja kotimaassa valmistetusta tuotteesta tai aiheesta. Ei todellakaan ole väliä, onko ruoka-, juoma-, liikunta-, muoti-, sisustusblogi ja niin edelleen aihe-alueena. Kaikki vaikuttaa asiaan. Tärkeintä on että asiaan kiinnitetään huomiota!

Nyt haluan nostaa myös muutaman hyvän ja tärkeän nettisivun ylös. Aitoja makuja sivustolla on kattavasti esillä tietoa paikallisista elintarvikeyrityksistä suomessa. Löydät sen lähempää kuin osaat arvata.

Pienpanimoliitto on kotimaisten pienpanimoiden sanansaattaja. Sieltä saat kattavaa tietoa pienpanimo toiminnasta suomessa ja löydät tuottajat.

MISTÄ ON KYSYMYS?

"K-kaupat ja Suomalaisen Työn Liitto yhdessä suomalaisten elintarvikevalmistajien ja käyttötavarateollisuuden kanssa käynnistivät ennen joulua yhteistyön suomalaisen työn puolesta. Tavoitteena on lisätä suomalaisten tuotteiden myyntiä ja tietoisuutta suomalaisen työn ostamisen myönteisistä vaikutuksista.
10 eurolla 10 000 työpaikkaa

- Mikäli jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa, summasi Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala kumppaneille tilaisuudessa.

Kuulostaa uskomattomalta, mutta lukujen taustalla ovat tarkat kansantaloustieteelliset laskelmat. Pienilläkin teoilla on vaikutusta."
Lue lisää Sinivalkoinen jalanjälki - kampanja.
Suomalaisen työn liitto - Avainlippu.fi

Mikäli heräsi yhtään se pieni "pessimisti" sinussa asiasta, meneekö ja toteutuuko se ollenkaan. Käännä se plus-merkkiseen ajattelutapaan. Saat nauttia uusia makuja, puhdasta ruokaa ja voit viimeistään hymyillä siinä vaiheessa, kun saat juodaksesi kotimaisten pienpanimoiden olutta. Niillä vain on sellaisia nimiä, että jo sen takia kannattaa vaihtaa tuonti Saku kotimaiseen! ;)

Kommentit

  1. Kiitos! Hieno postaus ja saa paljon ajattelemisen aihetta sekä herättelyä. Meidän iso poppoo on ehdottomasti mukana!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…