maanantai 31. maaliskuuta 2014

Risotto Bratwurst ja täydellinen porsas

Anteeksi jälleen nopeat kädet, nälkä ja Lumian kamera. Oikeasti tämä oli hyvä.
Sunnuntai ja aurinko loimottaa. Grilli on odotellut pihassa ja muistutellut olemassa olostaan pressun alla. Mielleyhtymä päässä sanoo että do it! Anna se menettää neitsyytensä tällä grillauskaudelle. Hyvä hetki päästää kuumaksi kaveri.

Tarkista kaapit, ei mitään jalostamiseen inspiroivaa raaka-ainetta löydy. Kauppojen sunnuntai aukioloajoista väännellään juttua aika ajoin. Hei! Se on turhaa, juttua. Sunnuntain pelastus on hyvin varusteltu marketti, mikä on avoinna. Sinne.

Jotakin grilliin sopivaa ja siihen lisuke. Tarvitsee olla ruokaisaa ja hyvää. Siinä pitää olla makua. Sen kuuluisi tuoksua kesältä. Sen tarvitsee päästää savua ja antaa aikaa viettää grillin vieressä. Joten! Hieman miehekkäältä kuulostava annos. Risotto Bratwurst ja porsaan sisäfilettä. Harjoitus tekee mestarin ja mestarit valmistaa porsaasta mehevän, helposti pureskeltavan lihan. ;) Grillaaminen ei ole tähtitiedettä, se vain vaatii hieman kärsivällisyyttä ja kikkailua oikealla lämpötilalla. Tästä tuli hieno ruoka! Ei myöskään ole kenellekkään ongelma valmistaa kunnollinen täyttävä risotto. Se taipuu moneksi, tällä kertaa tuli maistuva Risotto Bratwurst. Ette muuten ikinään arvaa, missä marketissa kävin?

RISOTTO BRATWURST

Pirkka Arborio risottoriisiä
Pirkka Mustapippurituorejuusto 1
Pirkka Bratwurst 1 pkt
Lihalientä 1 litra ( 2 lihaliemikuutiota )
Pirkka Kuohukerma n. 1 dl
Pirkka Lager tumma n. 1.5 dl
Valkosipulinkynsiä 2
Sipulia 1
Kevätsipulia n. 10 cm silppuna
Pirkka Porsaan sisäfile 1 jötkäle
Pirkka Parmigiano Reggiano parmesania raastettuna n. plus 1 dl
Pippuria myllystä rouhaisu
Pirkka meijerivoita kuullottamiseen

Valmista lihalientä 1 litra, et tarvitse välttämättä aivan kaikkea, mutta varalta. Puhdista ja pilko valkosipulit ja sipuli. Kuullota sipulit isossa nokareessa voita. Tässä on se maku.

Lisää sekaan risottoriisiä ja anna hetki imeytyä. Sekoita varovasti, mutta älä riko riisejä. Lisää olutta noin 1.5 dl ja riisiä samoin, niin että jää hieman pinnan alapuolelle. Anna alkoholin haihtua pois ja riisien juoda sitä itseensä.

Tässä on tärkeää että on koko ajan nesteessä, mutta ei liikaa. Nyt ala lisäämään vuorotellen riisiä ja lihalientä. Hellästi voi sekoitella välillä. Katso perusrisoton valmistaminen, onnistut aivan varmasti.

Paista grillissä Bratwurst makkarat kypsäksi. Paras tulee kun aluksi annat ottaa hieman väriä nopeasti ja sitten sivulämmöllä loput. Pilko Bratwurst aivan pieniksi paloiksi.

Mausta risotto. Kevätsipulia silppuna sekaan. Mustapippuri tuorejuusto sekaan. Loraus kermaa. Anna rauhassa imeytyä. Risoton tarvitsee olla kosteaa, mutta napakkaa. Vielä sekaan Bratwurstin palat ja parmesania kunnolla raastettuna. Maistele ja mausta suolalla, mikäli on mielestäsi tarvetta. Päälle koristeeksi persiljanlehtiä.

SE LIHA ONNISTUI HYVIN NÄIN

Koska oli jossakin pehmeän pippurisessa marinadissa, niin huoneenlämpöön ensin vähintäin puoleksi tunniksi. Pyyhi suurimmat marinadin roippeet pois. Nopea pyöräytys suoran liekin alla grillissä ja sen jälkeen folion päälle, sivuritilälle. Pidin jatkuvasti grillissä asteita noin 250 ja välillä tuuletin grilliä. Muutaman kerran käänsin lihaa, mutta pääsääntöisesti annoin sen olla omana itsenään grillissä. Liha oli noin 40 minuuttia ja siitä tuli ihan mielettömän pehmeä, täysin kypsä liha. Leikkaa heti kuumana siivuja ja laita risoton viereen lautaselle.

On se avattu todella se grillikausi ja hienosti menikin. Tässä vain oli taas niitä makuja. Haluan myös kertoa että ei ole sponsoroitu postaus tai resepti. Ainoastaan siksi, kun ne vaan on oikeasti ihan käyttökelpoista ravintoa, nuo Pirkka-tuotteet. Onnistuu siis muillakin raaka-aineilla.

Katso myös muita loistavia Risottoreseptejä. Kaikki onnistuu varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...