tiistai 11. maaliskuuta 2014

Ravintola Bronda, Helsinki


Ravintola Bronda, Tomi Björk ja Matti Wikberg tekivät sen taas. Nyt avoinna Etelä-esplanadilla siinä Korkeavuorenkadun kulmauksessa todella tyylikkäästi näkyvillä. Rohkea veto "stadin" ravintola kulttuuriin.

Brasserie Bronda avattiin virallisesti eilen, maanantaina ja luulen että ottaa paikkansa. Se on tyylikäs ja panostus on jälleen osaavassa henkilökunnassa, vaikka eilen hieman "takkusi". En siis valita mutta en itsekään osannut vaihtaa Toyota Corollaan renkaita yksin ensimmäisellä kerralla. Mutta tuosta tulee jälleen hyvä.

Ravintola Brondalla on Björkin ja Wikbergin kanssa jo muiden toimivien ravintoloiden kanssa sen verran kokemusta, sekä reserviä hyvässä henkilökunnassa. Kunnes "tutor-vaihe" saadaan ohitse on hyvä setti jälleen. Oli vain niistä muista BW-Restaurants ravintoloista naamatuttuja ammattilaisia opastamassa uusia tulokkaita hyvään asiakaspalveluun.

Suuri avara ravintola mutta upeasti lohkottu osiin. Sisään, loungebaari, baaritiski, ruokailutila ja se avokeittiö!

Ruoka on jälleen varmaa. Hienoa piperrystä, mutta jälleen ne maut komppaavat toisiaan.

"Listalta löytyy monia tunnettuja ja rakastettuja klassikkoruokia, jotka toteutetaan Björckin tapaan modernisti ja tyylikkäästi. Myös kotimaisuus on kunniassa. Keittiö elää pitkälti kotimaisin raaka-ainein sesonkeja noudatellen. Syömistapa on sosiaalista ja ruoka on jaettavaa, kuten ravintoloitsijoiden muissakin ravintoloissa."

Lounge oli mielestäni hieno idea. Sinne ei tarvita pöytävarauksia. Siellä kuitenkin voit syödä. Eli mahdollisuus.

Listalla on jokaiselle jotakin. Tässä on vaan nerokas koukku! Oikea haavi. Istut Loungepuolelle, tarjoilija sanoo "moro", antaa drinkkilistan ja ruokalistan. Ei kiitos, haluan vain ihan jotakin pientä snack-tyylistä juomani kanssa. Normaalisti saat rasvassa uitettuja ranskiksia pakasteesta ja kärähtäneitä nakkeja korissa. Onhan sekin.


Brondan snacks, onkin jotakin muuta. Melkein sormiruokaa. Kokeilen tuota, pakko kokeilla tuota, tarjoilija suosittelee tätä. Ok, kokeillaan. Juomaa kiitos! Ne vaan ei ole minun ajatusmaailmassa enään snack-linjaa. Taidetta ja kokemusta monelle. Koukku!

Ota aivan suosiolla tasting menu, maistelu menu! Saat jälleen monta monesta. Rakennettu Farangin tapaan, maku seuraa toista.

Mitä siihen kapitalistiseen puoleen tulee. Ruoka maksaa jo kotonakin valmistettuna. Ravintolassa tarvitsee hoitaa verot, tilat, raaka-aineet, liksat ja paljon, paljon muuta. Ja hyvästä kannattaa maksaa.

Ei, en sano että on kallis. Kokemuksesta, palvelusta ja makumaailmasta kannattaa antaa hymyssä suin vähästä!

Ravintola elämyksen hinta Brondassa, on siedettävä.

Mielestäni Brasserie Bronda on ravintola kategoriaan, KANNATTAA KOKEILLA.


Muita aiheen läheltä olevia juttuja:

Vapise Björgin Tomi - Wasabilohta
Farang - ruokaorgasmi maistelumenusta
Ravintola Farang myytti - maapähkinäkastike
Karamellipossua ja currymuusi

2 kommenttia:

  1. Niin ja unohdit mainita, että alle vedit Dönerkebabin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En unohtanut, tulossa. Ja vielä sekin että Kalliossa tulee jokseenkin "vainoharhainen" olotila! ;) Sekin on tulossa!

      Poista

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...