Siirry pääsisältöön

Ravintola Bronda, Helsinki


Ravintola Bronda, Tomi Björk ja Matti Wikberg tekivät sen taas. Nyt avoinna Etelä-esplanadilla siinä Korkeavuorenkadun kulmauksessa todella tyylikkäästi näkyvillä. Rohkea veto "stadin" ravintola kulttuuriin.

Brasserie Bronda avattiin virallisesti eilen, maanantaina ja luulen että ottaa paikkansa. Se on tyylikäs ja panostus on jälleen osaavassa henkilökunnassa, vaikka eilen hieman "takkusi". En siis valita mutta en itsekään osannut vaihtaa Toyota Corollaan renkaita yksin ensimmäisellä kerralla. Mutta tuosta tulee jälleen hyvä.

Ravintola Brondalla on Björkin ja Wikbergin kanssa jo muiden toimivien ravintoloiden kanssa sen verran kokemusta, sekä reserviä hyvässä henkilökunnassa. Kunnes "tutor-vaihe" saadaan ohitse on hyvä setti jälleen. Oli vain niistä muista BW-Restaurants ravintoloista naamatuttuja ammattilaisia opastamassa uusia tulokkaita hyvään asiakaspalveluun.

Suuri avara ravintola mutta upeasti lohkottu osiin. Sisään, loungebaari, baaritiski, ruokailutila ja se avokeittiö!

Ruoka on jälleen varmaa. Hienoa piperrystä, mutta jälleen ne maut komppaavat toisiaan.

"Listalta löytyy monia tunnettuja ja rakastettuja klassikkoruokia, jotka toteutetaan Björckin tapaan modernisti ja tyylikkäästi. Myös kotimaisuus on kunniassa. Keittiö elää pitkälti kotimaisin raaka-ainein sesonkeja noudatellen. Syömistapa on sosiaalista ja ruoka on jaettavaa, kuten ravintoloitsijoiden muissakin ravintoloissa."

Lounge oli mielestäni hieno idea. Sinne ei tarvita pöytävarauksia. Siellä kuitenkin voit syödä. Eli mahdollisuus.

Listalla on jokaiselle jotakin. Tässä on vaan nerokas koukku! Oikea haavi. Istut Loungepuolelle, tarjoilija sanoo "moro", antaa drinkkilistan ja ruokalistan. Ei kiitos, haluan vain ihan jotakin pientä snack-tyylistä juomani kanssa. Normaalisti saat rasvassa uitettuja ranskiksia pakasteesta ja kärähtäneitä nakkeja korissa. Onhan sekin.


Brondan snacks, onkin jotakin muuta. Melkein sormiruokaa. Kokeilen tuota, pakko kokeilla tuota, tarjoilija suosittelee tätä. Ok, kokeillaan. Juomaa kiitos! Ne vaan ei ole minun ajatusmaailmassa enään snack-linjaa. Taidetta ja kokemusta monelle. Koukku!

Ota aivan suosiolla tasting menu, maistelu menu! Saat jälleen monta monesta. Rakennettu Farangin tapaan, maku seuraa toista.

Mitä siihen kapitalistiseen puoleen tulee. Ruoka maksaa jo kotonakin valmistettuna. Ravintolassa tarvitsee hoitaa verot, tilat, raaka-aineet, liksat ja paljon, paljon muuta. Ja hyvästä kannattaa maksaa.

Ei, en sano että on kallis. Kokemuksesta, palvelusta ja makumaailmasta kannattaa antaa hymyssä suin vähästä!

Ravintola elämyksen hinta Brondassa, on siedettävä.

Mielestäni Brasserie Bronda on ravintola kategoriaan, KANNATTAA KOKEILLA.


Muita aiheen läheltä olevia juttuja:

Vapise Björgin Tomi - Wasabilohta
Farang - ruokaorgasmi maistelumenusta
Ravintola Farang myytti - maapähkinäkastike
Karamellipossua ja currymuusi

Kommentit

  1. Niin ja unohdit mainita, että alle vedit Dönerkebabin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En unohtanut, tulossa. Ja vielä sekin että Kalliossa tulee jokseenkin "vainoharhainen" olotila! ;) Sekin on tulossa!

      Poista

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…