Siirry pääsisältöön

Mozzarullat


Tässä mozza-pestossa mukana myös ilmakuivattu kinkku
Yksi twitter hitti Alenilta. Mutta ei ollenkaan paha toteuttaa ja vielä parempi on se maku.

Mozzarellaa, pestoa, mikroaaltouunia ja kulhoa. Unohtamatta elmukelmua ja alkuun ensimmäisillä vedoilla pientä sotkua. Neljännellä kerralla pystyt jo hallitsemaan ulkomuodon, lämmön ja sotkun. Sotku vaan on nestettä eli ei oteta taakaksi.

Mielestäni paras mozzarella on oikeasti se Buffalo Mozzarella. Anteeksi mainos, #Pirkka tuotteista löytyy ja vielä siedettävään hintaan. Seuraava aineyhdistelmä syntyy pestosta. Kaikista fiksuinta olisi valmistaa se itse, mutta puteleita löytyy kaupastakin. Mikä paras niistä, valinta ja tottumiskysymys.

Tätähän minä tarkoitin. Sotku joka on hallittavissa ja Pirkka jutut.
Ja mitä oikaisuun tulee, kaikki raaka-aineet löytyi #pirkka valikoimista. Pirkka Parmankinkku, pesto ja Buffalo Mozzarella. Johtuuko se rajoittuneisuudestani vai tämän kylän kauppojen tarjonnasta? Jälkimmäinen vastaus on oikea.

Buffalo Mozzarella 1 pallo
Pestoa

Laita kulhoon mozzarella nesteineen. Asettele pöydälle elmukelmu  ja tee tarpeeksi iso levy.

Lämmitä mozzarellaa pehmeäksi, mikron tehoista riippuen noin puolitoista minuuttia alkuun, varmista että juusto on pehmennyt. Mikäli ei lämmitä vielä hetki. Pehmennyt mozzarella pitäisi olla venyvän pehmeätä. Nyt seuraavaksi nopeat liikkeet.

Varo kuumaa nestettä ja nosta mozzarella pallo kelmuun. Taita toinen kelmu päälle ja kauli levyksi. Lisää pestoa kohtalaisen paljon päälle ja pyöritä piukaksi rullaksi. Kannattaa nyt käyttää puhdasta kelmua. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Suositus on salaatin päälle tai napostele sellaisenaan. Sopii myös tuoreen leivän päälle loistavasti. Tapas tyyliseen annokseen loistava niiden etanoiden kanssa.

Hyvä, nokkela setti! Mielestäni tätäkin voi hieman tuunailla, kokeilin siis ilmakuivatun kinkun kanssa. Ohukaisuudessaan mahtuu hyvin pakettiin ja maku "komppasi" toista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Guacamolekastike chilillä

GUACAMOLEKASTIKE
Guacamole ja hieno, helppo resepti. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla viriteltyä Guacamolea. On helppo ja nopea valmistaa, mutta se maku ja suutuntuma on ihan mieletön. Meksikoilaista keittiötä, tietääkseni.

Sopivasti napakan Jalopenon tai kunnollisen Habanerochilin lämpöön auttaa hienosti. Menee hyvin myös leivän päällä. Oli kiva syödä, sen perusvarman tacovuoka-aterian kanssa. Siinä oli hieman ohiteltu, mutta kun on kiire ja seli, seli, seli.
avokado 3 kplsipuli 1 kplvalkosipulinkynsi 1 kplpunainen chili1 kpllimenmehua 1-2 , mehukas lime riittää yksiHalkaise avokado ja koverra lusikalla hedelmäliha pois. Muussaa haarukalla aivan "mössöksi". Pilko sipuli, valkosipuli ja chili hienoksi ja sekoita avokadon kanssa. Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Kalakukon tai muikkukukon lämmittäminen

Kalakukon lämmittämiseen löysin sellaisen kaavan että n. 800 g kalakukko lämpiää 160 asteen uunissa noin tunnin folion sisällä.

Aika hyvin varmasti piti kutinsa. Mutta sain voin sulamaan ja kauttaaltaan kuumaksi ja kuoren pehmeän rapeana seuraavasti.

KALAKUKKO, MUIKKUKUKKO LÄMMITYS Laita uuniin asteita 175. Kääri kalakukko tai muikkukukko kaksinkertaiseen folioon. Siis lisäät toisen kerroksen päälle.Laita uunin alatasolle heti, kun laitat uunin kuumenemaan. Aseta kukko ensin pintapuoli alaspäin ja pidä 35 minuuttia. Käännä tämän jälkeen ja se 35 minuuttia. Sammuta uuni mutta jätä kalakukko hautumaan hetkeksi. Tämä oli aivan hyvä reilun 1 kilon kukolle. Ja muistakaa että uunit ovat eri tehoisia, eli viitteellinen ohje.
Tarjoile muikkukukko kuumana.

Avaa kansi ja närpi sisusta tasaisesti ja leikkaa leipää eli kuorta mukaan.

Runsaasti aitoa voita päälle sulamaan ja voi tuska kun on hyvvee!

Tirripaisti, aito perinneruokaa

Tirripaisti on saanut nimensä kun hienoa, hyvää porsaanlihaa missä on rasva tallella niin se tirisee pannulla. Johdanto on siis siinä.

Aitoon perinneruokaan käytetään siis porsaan kylkisiivuja.

Kylkisiivut "tiristetään" pannulla ruskeaksi ja antaa rasvan hieman irrota. Tirripaistissa ei ole muuta ihmeellistä kuin että haudutetaan kylkisiivujen paistamisen kanssa pitkään ja kylkisiivut paistetaan useammassa erässä, parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaartilan Mallaspossulla on todellä hyvää kylkilihaa. Siinä on rasvat kohdillaan.

Maustaminen on yksinkertaista. Suolaa, mustapippuria, maustepippuria ja sipulia.

TIRRIPAISTI porsaan kylkisiivuja 500 gsipulisuolaamaustepippuriamustapippuria (tarvittaessa)laakerinlehti (kannattaa kokeilla)Anna porsaan kylkisiivut olla huoneenlämmössä noin 1 tunti ennen paistamista. Kuumenna pannu ja paista pienissä erissä. Siirrä paistetut kylkisiivut pataan. Pilko sipuli karkeaksi lohkoiksi ja nosta pataan. Lisää maustepippurit ja halutessas…