maanantai 3. maaliskuuta 2014

Mozzarullat


Tässä mozza-pestossa mukana myös ilmakuivattu kinkku
Yksi twitter hitti Alenilta. Mutta ei ollenkaan paha toteuttaa ja vielä parempi on se maku.

Mozzarellaa, pestoa, mikroaaltouunia ja kulhoa. Unohtamatta elmukelmua ja alkuun ensimmäisillä vedoilla pientä sotkua. Neljännellä kerralla pystyt jo hallitsemaan ulkomuodon, lämmön ja sotkun. Sotku vaan on nestettä eli ei oteta taakaksi.

Mielestäni paras mozzarella on oikeasti se Buffalo Mozzarella. Anteeksi mainos, #Pirkka tuotteista löytyy ja vielä siedettävään hintaan. Seuraava aineyhdistelmä syntyy pestosta. Kaikista fiksuinta olisi valmistaa se itse, mutta puteleita löytyy kaupastakin. Mikä paras niistä, valinta ja tottumiskysymys.

Tätähän minä tarkoitin. Sotku joka on hallittavissa ja Pirkka jutut.
Ja mitä oikaisuun tulee, kaikki raaka-aineet löytyi #pirkka valikoimista. Pirkka Parmankinkku, pesto ja Buffalo Mozzarella. Johtuuko se rajoittuneisuudestani vai tämän kylän kauppojen tarjonnasta? Jälkimmäinen vastaus on oikea.

Buffalo Mozzarella 1 pallo
Pestoa

Laita kulhoon mozzarella nesteineen. Asettele pöydälle elmukelmu  ja tee tarpeeksi iso levy.

Lämmitä mozzarellaa pehmeäksi, mikron tehoista riippuen noin puolitoista minuuttia alkuun, varmista että juusto on pehmennyt. Mikäli ei lämmitä vielä hetki. Pehmennyt mozzarella pitäisi olla venyvän pehmeätä. Nyt seuraavaksi nopeat liikkeet.

Varo kuumaa nestettä ja nosta mozzarella pallo kelmuun. Taita toinen kelmu päälle ja kauli levyksi. Lisää pestoa kohtalaisen paljon päälle ja pyöritä piukaksi rullaksi. Kannattaa nyt käyttää puhdasta kelmua. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Suositus on salaatin päälle tai napostele sellaisenaan. Sopii myös tuoreen leivän päälle loistavasti. Tapas tyyliseen annokseen loistava niiden etanoiden kanssa.

Hyvä, nokkela setti! Mielestäni tätäkin voi hieman tuunailla, kokeilin siis ilmakuivatun kinkun kanssa. Ohukaisuudessaan mahtuu hyvin pakettiin ja maku "komppasi" toista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...