lauantai 15. maaliskuuta 2014

marenki ja uunijäätelö


Marenki ja uunijäätelö ne vaan niin hyvin sopii yhteen. Uunijäätelö on ajatuksena vaikea, kuitenkin toteutettuna varsin helppo. Aikaa herkulliseen, nopeaan makeanhimoon tarkoitettuun jälkiruoka tyyliseen annokseen ei mene liikoja. Vielä kun raaka-aineet on melkein sitä perustavaraa kaapissa, niin miksi ei?

Pakastimeen jää helposti jäätelöstä pienet "hukkapalat". Eli ostetaan litra ja syödään seitsemän desiä. Siellä ne on kuluttamassa sähkölaskua, sekä ärsyttävästi hilettä keräämässä. Ja loppujen lopuksi kuitenkin kokee kohtalon, roskiin! Kauheata törsäämistä.

Joten, paikkaa tilanne ja tee uunijäätelö. Täytteeksi sopii aivan mikä tahansa hillo, tuore hedelmä tai jopa keksinjäämistöt kaapista. Tärkeintä on ajatus sekä hetkellinen ajoitus.

MARENKI JA UUNIJÄÄTELÖ
  •  kananmunan valkuaista 4 kpl
  • sokeria 1.5 dl
Valmista ensin marenki. Kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erilleen. Valkuaiset kulhoon ja sokerit sekaan. Keltuaiset menee hyvin "pyttipannun" tai munakkaan jatkona. Sitäpaitsi, niissä se kolesteroli on. Kuka tykkää?

Vatkaa vatkaimella oikein kovaksi vaahdoksi. Käännä kulho nurinpäin, mikäli valkuaiset ja sokeri sekoitus pysyy kulhossa on täydellistä.

Laita uunikestäviin jälkiruokakulhoihin jäätelöä pohjalle, sitten tarpeelliset höysteet. Kannattaa levittää tasaisesti ja kauttaaltaan, näin ei hedelmät lämpene liikaa, eikä jäätelö sula. Tiivis vaahto suojaa liialliselta lämpösäteilyltä.

Paista 250 asteisessa uunissa hetki. Paista niin että pinta on kovahko ja marenkimainen. Lisäksi anna kuorrutuksen ottaa väriä. Nyt lusikalla pohjan kautta, kerroksittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen otettu huomiostasi. Kiitos!

Muistatteko vielä ne somereseptit

Somereseptit olivat mainioita ja lyhyen ytimekkäitä ruoka-ohjeita. Itse mestari Chef Henri Alenin sormista näpytellen syntyi reseptejä kataj...